StoryEditorOCM
DubrovnikPOPUST DO 30. LIPNJA |

IVICA GRILEC O SMANJENJU CIJENA ULAZNICA ZA LOKRUM Ovim potezom bit će postignuti određeni efekti, ali su brojevi za sve nas nepoznanica

Piše Mirela Goreta/SD
20. svibnja 2020. - 17:58
- Javna ustanova Rezervat Lokrum uvodi za svoje posjetitelje akcijski popust 50 posto na cijenu ulaznice u razdoblju od 30. svibnja 2020. do 30. lipnja 2020.

Cijena povratne karte za prijevoz brodom iz gradske luke i ulaznica u Rezervat Lokrum u vremenu trajanja akcijskog popusta iznosi 100 kuna, a sama ulaznica u rezervat, ukoliko netko dolazi vlastitim plovilom ili u nekom drugom aranžmanu 75 kuna. Djeca u dobi do 15 godine u vrijeme akcijskog popusta imaju besplatan ulaz - potvrdio nam je Ivica Grilec, ravnatelj JU Rezervat Lokrum.

Odluka o sniženju cijena za sve posjetitelje Lokruma uslijedila je nakon lavine komentara ispod Facebook objave jedne Zagrepčanke, koja je proteklog vikenda, želeći kupiti brodsku kartu s ulaznicom za otočić u dubrovačkom akvatoriju (vožnja traje desetak minuta), na šalteru za prodaju saznala da njezina cijena od ove godine iznosi 200 kuna.

Ranije smo i na našim stranicama pisali kako ju je pri tom najviše pogodilo objašnjenje da nema pravo na popust jer "nije domaća" (Dubrovčani po novome na Lokrum mogu otići besplatno osam puta mjesečno).

Ujedno joj je bilo neshvatljivo i što, u doba korone, uopće nema niže cijene za hrvatske državljane od kojih se ovoga ljeta očekuje da daju najveći obol spašavanju turističke sezone. "Ovo je poruka nama domaćim turistima:'Gospodo draga, ostanite doma, ne treba nam ni vaša lipa, a ne kuna'”, razočarano je zaključila Zagrepčanka.

- Odluku o akcijskom popustu donijelo je Upravno vijeće JU Rezervat Lokrum na moj prijedlog – rekao nam je ravnatelj Grilec uz napomenu kako posjetitelja na Lokrumu ovih dana jednostavno nema, donosi Slobodna Dalmacija.

- Zbog prometne izoliranosti Dubrovnika mi nismo destinacija za jednodnevne izlete, tj. jesmo kad ima gostiju u gradu. Granica je na Debelom Brijegu, granica je na Ivanici, granica je u Neumu... A i more se, ovdje kod nas, ne može uspoređivati s nijednim drugim, pogotovo ne sa splitskim akvatorijem.

Izlagali smo, razgovarali, imali nekoliko scenarija... Mislimo da će ovim potezom biti postignuti određeni efekti, ali da su brojevi, objektivno govoreći, za sve nas nepoznanica. Nitko od nas ne zna koliki broj posjetitelja možemo očekivati. Koji god da bude, mi smo spremni... Sva naša ulaganja, koja smo imali posljednjih godinu, dvije, konačnu se počinju vidjeti – kazao je Grilec, prenosi Slobodna Dalmacija.

Brodska linija za Lokrum ponovo je uspostavljena 16. svibnja, a prema odluci vodstva JU Rezervat Lokrum donešenoj početkom godine, cijena povratne brodske karte s ulaznicom s dotadašnjih se 150 kuna povećala na 200. Zadnje podizanje cijene dogodilo se 2018. godine kada je skočila sa 120 kuna na spomenutih 150. "Cijena je jedan od alata upravljanja brojem posjetitelja", objasnio je u veljači povećanje cijene Ivica Grilec, ravnatelj JU Rezervat Lokrum.
28. travanj 2024 09:21