StoryEditorOCM
DubrovnikSVJETSKI DAN ŠEĆERNE BOLESTI

Ispred Sponze u ponedjeljak možete izmjeriti šećer i tlak

Piše DV
9. studenog 2016. - 10:38

Svjetski dan šećerne bolesti, 14. studeni, obilježava se i u Dubrovniku prigodnim programom i u suradnji Zavod za javno zdravstvo DNŽ, patronažne sestre Doma zdravlja Dubrovnik i Udruge Slatki život. 
Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, broj oboljelih od dijabetesa gotovo se učetverostručio od 1980. godine do danas, pa tako danas u svijetu od dijabetesa boluje oko 422 milijuna ljudi, a očekuje se da će se taj broj udvostručiti u sljedećih dvadeset godina.
Šećerna bolest je “kronična, ozbiljna i skupa bolest, povezana s teškim komplikacijama čije posljedice ugrožavaju obitelji, države i cijeli svijet”. 
Program počinje akcijom mjerenja šećera i tlaka ispred palače Sponza u ponedjeljak, 14. studenog od 10 do 12 sati.
Članovi Udruge u suradnji s učenicima OŠ Marina Getaldića ispred Luže i na Stradunu plavim balonima pravit će krugove i dijelit letke. Radionica za članove Udruge Slatki život bit će održana u dvorani Zavoda za javno zdravstvo DNŽ 14. studenog (ponedjeljak) u 17 sati na temu:  "Abbott Diabetes Care - Pouzdan partner pacijentima na inzulinskoj terapiji", "Pravilno korištenje uređaja za samokontrolu glukoze u krvi". I ove godine na inicijativu Udruge i uz pomoć Grada Dubrovnika, uključit će se dekorativna rasvjeta Straduna u plavoj boji u razdoblju od 12. – 14. studenog 2016. godine, čime ćemo se pridružiti mnogobrojnim gradovima u svijetu koji na ovaj način potiču građane na podizanje svjesnosti o  opasnostima koje nosi dijabetes. 

28. travanj 2024 20:11