StoryEditorOCM
DubrovnikNEZABORAVNA VEČER U SLANICI

Humanitarni program: ”Lionsice” govorile o ljubavi

Piše Ahmet Kalajdžić
10. veljače 2024. - 21:06

Večeras su članice dubrovačkog Lions kluba Sv.Vlaho govoreći najljepše ikad napisane stihove - klasike svjetske i hrvatske ljubavne poezije kao i tekstove pjesnika Pabla Nerude, Arsena Dedića, Vesne Parun, Jacquesa Preverta, Ericha Marie Rilkea, Konstantina Simonova i mnogih drugih, ali i manje poznate tekstove književnika Meše Selimovića i Ernesta Hemingwaya ili isječke iz pisama koje su pisali filozofi Friedrich Nietzsche i Martin Heideger, glazbenici Ludwig van Beethovena i Wolfgang Amadeus Mozart, ali i vojskovođa Napoleon Bonaparte, upriličile humanitarni večernji program ”Lionsice o ljubavi govore”.

Program je nastao povodom Valentinova, odnosno Dana zaljubljenih, a u prostoru Slanice u tvrđavi Revelin o ljubavi je govorilo sedam žena, koje za sebe u šali kažu da su ”sedam najhrabrijih Lionsica” među kojima je odavno tinjala ideja da sugrađanima predstave ljubavnu poeziju na način kako je oni doživljavaju. Svaka od sedam naših sugrađanki koje smo večeras čuli sama je izabrala sebi najdraže stihove koje će govoriti i valja priznati kako su na publiku uspjele prenijeti svu onu silnu pozitivnu energiju koju ljubav sobom donosi.

Publici su se predstavile Dolores Aleksić, Katja Bakija, Lidija Crnčević, Gordana Galov, Brigita Masle Dražinić, Lucija Orešić i Daria Vučijević. Za glazbenu pratnju bili su ”zaduženi” čelistica Mihaela Čuljak Martinović i pijanist Teo Martinović, dok je o svjetlosnim efektima brinuo Marko Mijatović a treba reći kako im je u svemu, tijekom jednomjesečnih priprema, pomagala glumica Marija Šegvić. Bila je to i prigoda da se svi prisjetimo mladosti i svih onih ludih i divnih trenutaka zaljubljenosti, ljubavnih leptirića u glavi i grudima kao i trenutaka opijenosti uzvišenim čuvstvima. Sav prikupljeni novac od donacija te ulaznica koje su prodavane po simboličnoj cijeni od 10 eura namijenjen je i ovaj put u humanitarne svrhe za potrebite.

26. travanj 2024 22:29