StoryEditorOCM
DubrovnikODLIČNA VIJEST

Gruška placa otvara se u utorak, peskarija ostaje zatvorena

Piše Dubravka Marjanović Ladašić
10. travnja 2020. - 11:56
Postavljaju se metalni banci na placi u Gružu, a o čemu se točno radi, pitali smo direktora 'Sanitata' Tomislava Tabaka.
- To su banci koje smo imali prije, i na njih će puno lakše biti postaviti pleksiglas koji nam dolazi iz Zagreba tijekom dana. Očekujemo da će se montirati cijelu noć i sutra, kad se pleksiglas prekroji - najavio je Tabak. - Na drvene banke ne možemo ništa staviti - pojasnio je.
Gruška placa otvara se u utorak. No, peskarija će ostati zatvorena, istaknuo je Tabak.
- Peskarija se neće otvarati, s obzirom da je donešena odluka od Nacionalnog stožera da se riba kupuje s barke. Nema niti zainteresiranih za ulazak u zatvoreni prostor, a ribarima sad svakako ide lovostaj od 15. travnja, neće biti lova mjesec dana - naglasio je Tabak, te dodao da 'ne želi, kao neki gradovi, otvoriti placu s najlonom i dovoditi bilo koga u opasnost'.
- Na placi će biti deset stolova na udaljenosti od pet metara. Puštat ćemo ljude s razmakom od preko dva metra jedni od drugih. Vjerojatno će istovremeno moći ući deset ljudi na placu, svatko za svoj stol, i kako tko bude izlazio, tako će se novi puštati - zaključio je direktor 'Sanitata'.
27. travanj 2024 08:32