StoryEditorOCM
Dubrovnik12. SJEDNICA

GRADSKO VIJEĆE Rebalansirani proračun iznosio bi 706 milijuna kuna

Piše DV
28. svibnja 2018. - 14:18

12. po redu sjednica Gradskog vijeća danas donosi 39 točaka dnevnog reda. Nazočno je 22 od 25 vijećnika, a vijećnici su počeli s radom prijedlozima za skidanje točaka s dnevnog reda odnosno njihovo stavljanje. Uklanjanje vijećničkih pitanja i točaka o dodjeli zemljišta na Nuncijati HRVI, te odluka o imenovanju ravnateljici Kazališta Marina Držića predložio je Marko Potrebica (HDZ), dok je Srđevac Ljubomir Nikolić predložio dodavanje točke o uređenju građevinskog zemljišta i komunalnog uređenja i već tradicionalno, rakid ugovora s tvrtkom Razvoj golf, uz zahtjev da se, obzirom da oni ugovor već smatraju raskinutim, ovaj put o tome i službeno obavijesti Razvoj golf, što je i jedini prijedlog kojeg vijećnici nisu prihvatili. 

Gradonačelnik Mato Franković izložio je prijedlog rebalansa proračuna, trećeg u 2018. rekavši kako bi novi proračun trebao iznositi 706 milijuna kuna zbog povećanja prihoda od viška iz 2017. i koncesije za žičaru. Kupovina zemljišta na Pobrežju, laboratorij biokemije u Mokošici, izgradnja groblja za potrebite po zahtjevu društva Boninovo, ulaganje u sportsku infrastrukturu, projekt dokumentacije uređenja škole u ulici Ilije Sarake, uređenje vrtića u Mokošici, financiranje dobrovoljnih vatrogasnih društava, interventnih timova na Elafitima, uvođenje spasilačkih službi na javnim plažama u suradnji s dubrovačkim Crvenim križem, samo su neke od stavki Proračuna.

Dubrovački simfonijski orkestar dobit će više sredstava za koncerte ali i za isplatu odštete Peru Šiši koji će s DSO-om potpisati sporazumni raskid ugovora, "i tako ćemo više završiti tu priču", dodao je Franković, te naveo kako će se za Lapadsku obalu, "koja zaista vapi za obnovom" izdvojiti oko 500 tisuća kuna. U rebalansiranim sredstvima je i izgradnja budućeg azila za životinje. Sanirat će se i preostale ceste na užem području Grada, riva ispred samostana u Rožatu koja je davno obećana a nikad nije izvršena, tu je i izgradnja infrastrukture u Solitudu, parking HRVI u Mokošici, cesta do novih zgrada u Mokošici, šetnica Nika i Meda Pucića, ulaganja u odvodnju, sanacija Grabovice, cesta most - Osojnik i Osojnik - Ljubač, Primorska magistrala spajanja Gornjih sela i dvotračna cesta do Majkova. 

Brojni projekti poput vrtića Palčica i škole Montovjerna dobili su povećanje sredstava, kao i izgradnja Pčelice u Mokošici, koji će s planiranih 5 povećati kapacitet na 23 grupe. Tu je i Dom za umirovljenike u Gružu koji bi riješio i dnevni boravak, i stalni boravak ali i skrb osoba s demecijom, a koje nemaju adekvatnu instituciju koja bi o njima brinula. Nova pedijatrijska ambulanta gradit će se u Mokošici, igralište u Gružu dobit će svlačionice s wc-om, a zgrada Grada Dubrovnika u kojoj se danas 'kuhaju' vijećnici i predstavnici medija, dobit će novu kotlovnicu i zamjenu starog sustava iz 70.-ih godina.

27. travanj 2024 10:57