StoryEditorOCM
DubrovnikGEODETI NA LAPADSKOJ OBALI

Gradonačelnik Mato Franković: Kad dođeš u tuđi Grad i želiš biti gazda

Piše dv
17. siječnja 2022. - 13:20

Na Lapadskoj obali, na području Marine Frapa pažnju su danas privukli geodeti koji su mjerili priobalni pojas. Kako sa svog FB profila poručuje dubrovački gradonačelnik, geodete je angažirao vlasnik marine, Franjo Pašalić kako bi pokušao zaustaviti radove na proširenju Lapadske obale. 

image
Geodeti su danas premjeravali priobalni pojas na Lapdskoj obali uz Marinu Frapa
Mato Franković/fb

- Od prvog dana, od kada smo započeli s projektom Lapadske obale, Franjo Pašalić sve radi kako bi 'izminirao' javni projekt. Unatoč tome što smo više puta ponudili ruku mira, želje za suradnjom s druge strane nije bilo. I nakon što je Visoki upravni sud u Zagrebu nedvojbeno utvrdio kako ne postoje zakonske pretpostavke za odluku o obustavi radova na Lapadskoj obali, a koju je donio Upravni sud u Splitu, odnosno predsjednik suda Julije Čović (u međuvremenu smijenjen) očekivao sam da će se Franjo Pašalić kao čovjek koji je došao u tuđi Grad upristojiti i razumjeti kako je zapravo izgradnja Lapadske obale interes svih građana grada Dubrovnika, a posebno stanovnika Lapadske obale. Onih stanovnika koji desetljećima muče muku s plavljenjem objekata, pucanjem vodovodnih cijevi, neadekvatnim nogostupima. Ti stanovnici su njegovi prvi susjedi i kada dođe u svoju marinu valjda bi mu trebao biti interes da ljudi koji su njegovi susjedi budu zadovoljni, ali ne njega za njih nije brige.

I danas ponovno njegovi zastupnici mjere s geodetima kako bi vidjeli radimo li po građevinskoj dozvoli. Na njegovu žalost radimo po građevinskoj dozvoli i na njegovu žalost, a na radost svih naših sugrađana posebno stanovnika Lapadske obale, izgradit ćemo mi Lapadsku obalu koliko god se on trudio da to ne napravimo. Zato čovjek kojeg u ovoj objavi ne mogu nazvati gospodinom, ne zaslužuje ništa drugo nego lekciju iz povijesti - Obliti privatorum publica curate. A, ako se pitate gdje je Oporba da se uhvate s nama u ovoj priči za isti štap....nema ih... - poručuje dubrovački gradonačelnik Mato Franković na svome FB profilu. 

23. svibanj 2024 16:46