StoryEditorOCM
Dubrovnikprometna renesansa

Gradonačelnik Mato Franković na Facebooku: Ide se u dovršetak mreže autocesta, gradit će se krak prema Dubrovniku. Velika je to vijest za sve nas na jugu Hrvatske

Piše dv
30. svibnja 2023. - 15:58

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković objavio je danas na svom Facebook profilu da se kreće u izgradnju autoceste do Dubrovnika.

- Velika je to vijest za sve nas na jugu Hrvatske, autocesta će nam donijeti veći prosperitet, sigurnost u prometovanju, bržu povezanost s cijelom Hrvatskom, napisao je gradonačelnik.

image

Ilustracija: gradnja autocesta u Hrvatskoj i Pelješki most

Tom Dubravec/Denis Jerković/Cropix/

- Nakon desetljeća prometne nepovezanosti zahvaljujući Andreju Plenkoviću i njegovoj Vladi jug Hrvatske doživljava prometnu renesansu. Izgradnjom Pelješkog mosta i brze ceste preko Pelješca napravio se ogroman iskorak u prometnoj povezanosti, a sada odlukom Vlade ide se i dalje. Konačno nakon toliko godina čekanja započinje projekt izgradnje autoceste do Dubrovnika - ustvrdio je Franković.

- Velika je to vijest za sve nas na jugu Hrvatske, autocesta će nam donijeti veći prosperitet, sigurnost u prometovanju, bržu povezanost s cijelom Hrvatskom što će omogućiti daljnji razvoj različitih gospodarskih grana s ciljem smanjenja utjecaja gospodarske monokulture turizma. Ova vijest je došla samo dan prije Dana državnosti i nije mogla biti bolja čestitka Vlade RH od ove, naveo je gradonačelnik Dubrovnika i objavio fotografiju planirane trase autoceste.

27. travanj 2024 15:03