StoryEditorOCM
DubrovnikDan zaštitnika

Gradonačelnik Franković čestitao Dan vatrogastva i blagdan sv. Florijana

Piše DV
4. svibnja 2023. - 11:40

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, ujedno i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika, svim vatrogaskinjama i vatrogascima uputio je čestitku povodom Dana vatrogastva i blagdana njihovog zaštitnika svetog Florijana. 

Poštovane vatrogaskinje,

poštovani vatrogasci,

 

upućujem iskrene čestitke svima Vama koji danas obilježavate svoj dan, dan mučenika i zaštitnika vatrogasaca svetog Florijana.

 

Vaša hrabrost, nesebičnost i predanost u spašavanju života i imovine zaslužuju veliko poštovanje svakog dana jer svoju dužnost obavljate savjesno i časno kako bi svima nama pružili sigurnost u najtežim trenucima. Stoga neka ovaj dan služi kao posebna zahvala što ste uvijek tu za nas!

 

Iako ste svjesni činjenice koliko je Vaš posao naporan i nadasve opasan, svaki put riskirate svoje živote na prvoj crti obrane. Zato se na ovaj dan prisjećam i Vašeg dragog kolege Gorana Komlenca, njegovu hrabrost i požrtvovnost nećemo nikad zaboraviti.  

 

Zato Vam svima od srca želim zapravo što manje hitnih intervencija jer to znači da ste Vi i naši sugrađani izvan opasnosti. Neka Vas uvijek štiti i pruži snagu Vaš zaštitnik sveti Florijan!

 

 

S poštovanjem,

Gradonačelnik Franković

27. travanj 2024 20:40