StoryEditorOCM
DubrovnikTEATAR LERO NA DUBROVAČKIM LJETNIM IGRAMA

FOTO: Pogledajte tko je bio na nagrađivanoj predstavi 'Grad sjena'

Piše DV
13. kolovoza 2017. - 11:55

Na programu 68. Dubrovačkih ljetnih igara tradicionalno je i Studentski teatar Lero, ovog ljeta s nagrađenom predstavom "Grad sjena" u režiji Davora Mojaša. Prva izvedba bila je sinoć, a ponovit će se 19. kolovoza, s početkom u 21,30 sati na Lerovoj sceni u Lazaretima.
Grad sjena je, kako ističu lerovci, predstava koja želi otvoriti dubrovačke skrivene i javne spomenare i dnevnike, progovoriti o Gradu jučer i Dubrovniku danas te prepoznati mijene koje zatiču njegove stanovnike. Satkana je od fragmenata više djela različitih autora: Milana Milišića, Nikole Gučetića, Vjerana Zuppe, Davora Mojaša, Luka Paljetka, Nikola Nalješković i drugih, a sadrži i fragment monologa gospara Lukše iz Dubrovačke trilogije Iva Vojnovića koji govori Lino Šapro, arhivski tonski zapis s čitaće probe predstave Maškarata ispod kuplja Iva Vojnovića u režiji Ivice Kunčevića i izvedbi glumaca Kazališta Marina Držića i dr. Predstava je svoju premijeru imala u prosincu prošle godine, a na 57. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera nagrađena je nagradom za najbolju predstavu.
U Gradu sjena igraju lerovice Ksenija Medović, Jasna Held, Zvončica Šimić, Ana Petrović, Katarina Ruščić i Glorija Ribić. Scenografkinja i kostimografkinja predstave je Dubravka Lošić, a umjetnički tim još čine i Mato Brnjić, Viktor Lenert, Antonio Ljubojević, Maja Glamočanin i Angela Vihar.
Ulaznice za obje izvedbe dostupne su online na internetskim stranicama Igara te na blagajnama u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1) i u Luži kao i na ulazu, jedan sat prije početka koncerta. Svi stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije ostvaruju popust od 30% za kupnju ulaznica na prodajnim mjestima.

27. travanj 2024 11:58