StoryEditorOCM
Dubrovnikdobro je znati

Evo što očekivati i koja pravila vrijede u noći otvaranja Dubrovačkih ljetnih igara

Piše Silvia Rudinović
10. srpnja 2023. - 10:43

Podizanjem zastave Libertas, uz stihove Himne slobodi, večeras u 21 sat ispred crkve sv. Vlaha bit će svečano otvorene 74. Dubrovačke ljetne igre koje će se tradicionalno održati od 10. srpnja do 25. kolovoza.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska, u suradnji s Ravnateljstvom policije, ovih dana provodi posebne mjere osiguranja s obzirom na dolazak niza dužnosnika. Još su prošlog tjedna upozorili kako može dolaziti do privremenih zastoja na prometnicama te da će se voditi računa da se prometovanje odvija sa što manje zastoja i čekanja za građane kao i da se što manje utječe na odvijanje ostalih aktivnosti i događaja u gradu. Građane mole za razumijevanje i strpljenje te pozivaju na poštivanje uputa policijskih službenika na terenu.

Grdasko društvo Libertas Dubrovnik d.o.o. najavilo je povećani broj polazaka na aktivnim linijama kao i broj vozila koje će na njima prometovati. Tako su posljednji polasci s Pila na gradskim linijama produženi po sljedećem rasporedu: 1A – 2:30, 1B -  2:15, 3 - 2:10, 4 – 2:30, 6 – 2:30, a 8 - 2:20. Kako bi olakšali dolazak na ceremoniju otvaranja te uživanje u popratnom programu, uz ranije navedena povećanja, posljednji polazak ‘kružne linije‘ biti će u 3:15.

Iz gradske uprave su najavili kako je u noći svečanog otvaranja Igara svim ugostiteljskim objektima na području Dubrovnika odobreno produljeno radno vrijeme 4 sata ujutro. Pritom napominju da su ugostitelji dužni osigurati poštivanje javnog reda i mira u svojim ugostiteljskim objektima.

04. svibanj 2024 14:58