StoryEditorOCM
DubrovnikPOSKUPLJENJE GORIVA |

EVO ŠTO KAŽU DUBROVČANI: ‘Poskupio bi‘ još pet kuna, neka država ide naprijed!‘ A vas pitamo treba li država smanjiti trošarine

Piše Kristina Filičić
13. listopada 2021. - 19:42

Gorivo je opet poskupilo pa su najnovije cijene, kažu upućeniji, najveće u povijesti. Litra eurosupera sada otprilike stoji 11,30 kuna. Skočio je i dizel i to za 40 lipa po litri. Je li im se i koliko skuplje voziti, hoće li sada više pješačiti, bi li država trebala urgirati pa cijenu goriva 'unormaliti' smanjenjem trošarina... pitali smo naše sugrađane. Evo što su odgovorili:

image
David Miše
Ko treba vozit, vozit će, nać će ekstra para
Božo Radić/Cropix

David Miše

Plati pa se rugaj. Preskupo je, ali što mi možemo promijenit? Država neće nikad smanjit trošarine, zašto kad im ide para svaki mjesec. Ko treba vozit, vozit će, nać će ekstra para ako ovisi o nekom prometalu. Ja idem po gradu, do Orašca i to je to. Ne obadam cijenu, kad treba natankam. Biće pet kuna gore, dole. Na tank od skutera to je nezamjetno, k'o jedna piva. Bilo bi lijepo da je jeftinije ali to se neće dogodit.

image
Nada Maravić
Negdje drugo će trebat uštinut da bi se nadomjestilo za benzinu
Božo Radić/Cropix

Nada Maravić

Ne vjerujem da ćemo se manje vozit. Nastavit ću vozit kao i do sada. Negdje drugo će se trebat uštinut da bi se nadomjestilo za benzinu. Država bi morala malo pomoć, smanjit trošarine. Možda i hoće jer ne vidim da će ljudi baš tako to mirno prihvatiti. Ali, nije lako. Ne pratim baš koliko trošim na gorivo, kad se isprazni napunim.

image
Nikša Kojaković
Za aute je skupo, ja na motoru to ne osjetim
Božo Radić/Cropix

Nikša Kojaković

Isto ću vozit, kad mi treba. Nisam bezveze sjeo na motor, poš'o sam u spenzu. I moram poć bila benzina 10 ili 15 kuna, pješke ne mogu. Država bi trebala smanjit trošarine jer od 11 kuna državi je biće šest. Da smanji kunu vratilo bi se stanje od prije mjesec dana. Za aute je skupo, ja na motoru to ne osjetim. Sve dok vrijeme dopušta ić' ću motorom. Rezervoar od 40 do 50 kuna meni traje 12 dana. Ali nikad nisam sjeo pa se bezveze vozio.

image
Tomo Širović
Ovo nas već prilagođavaju za euro koji će doć, to je sve taktički
Božo Radić/Cropix

Tomo Širović

Za mene je ovo nenormalno. Po tanku je 600-njak kuna, za kombi 900 kuna s novom cijenom, a prije je sigurno bilo 150 do 200 kuna manje. Treba izać na cestu, svi! Nema od ovoga ništa. Država bi trebala smanjit trošarine, pa pola iznosa je državi! Sve cijene idu gore, ovo nas već prilagođavaju za euro koji će doć, to je sve taktički.

image
Jozo Radović
Treba radit 24 ure pa je onda lako platit'
Božo Radić/Cropix

Jozo Radović

Ja bi još poskupio pet kuna, neka država ide naprijed. A ljudi, a neka radu k'o i ja. Treba radit 24 ure pa je onda lako platit. Ne može se neradit i platit. Koliko više platim na moj tank, nemam pojma, jedno 150 kuna. A što ćemo sad? A sad kad dođu euri, što onda? Što će država? Pa mi smo država, ne krade nas država nego krademo sami sebe, mali kradu.

27. travanj 2024 10:22