StoryEditorOCM
DubrovnikGRAD O KUPOVINI TUP-A

Evo što gradska uprava u kojoj su sigurni u isplativost investicije planira sa novim nekretninama

Piše Kristina Filičić
5. siječnja 2022. - 14:48

Za kupovinu Tvornice ugljenografitnih i elektrokontaktnih proizvoda TUP d.d. stigle su dvije obvezujuće ponude o kojima će se raspravljati na skupštini društva za tjedan dana. Neslužbeno, ponuda gradskog društva UTD Ragusa viša je od ponude češkog poduzetnika pa je UTD izgledni budući vlasnik TUP-a. Iz dioničkog društva nisu željeli potvrditi ali ni opovrgnuti informaciju o ponuđenom iznosu od 10 milijuna 200 tisuća eura. Pitali smo u Gradskoj upravi kakve i kolike obveze Grad odnosno gradsko društvo preuzima kupnjom TUP-ovih donica?

image
Tvornica ugljenografitnih i elektrokontaktnih proizvoda, posljednja dubrovačka tvornica
Božo Radić/cropix

- Do zaključenja kupoprodaje, a s obzirom da se radi o dijelu posla koji se odnosi na dubinsku analizu društva koju je u ime društva UTD Ragusa d.d. provelo društvo PWC, možemo samo istaknuti kako je cjelokupna napravljena analiza pokazala opravdanost eventualne kupnje društva – odgovor je iz Upravnog odjela za poslove gradonačelnika. Na pitanje što Dubrovčani dobivaju kupovinom TUP-a odgovaraju kako je 'Društvo vlasnik iznimno vrijednih nekretnina koje se nalaze u Gružu, Komolcu i Solitudu'.

image
Tvornica ugljenografitnih i elektrokontaktnih proizvoda, posljednja dubrovačka tvornica
Božo Radić/cropix

- Sigurno je da će se svi uloženi novci u budućnosti vratiti. Ono što je najvažnije Grad će, ukoliko se ostvari kupnja putem UTD Raguse, gospodariti iznimno vrijednim nekretninama koje se na različite načine u budućnosti mogu oplemeniti. Različite namjene pojedinih prostora sigurno će dodatno oplemeniti cijeli sadržaj. Filmski studio, prostor za koncerte i kazališne predstave, knjižnica i vrtić samo su neki od sadržaja koji će se u budućnosti naći u okviru kompleksa TUP – kažu iz Grada pa naglašavaju kako 'Grad ne kupuje društvo TUP d.d., već to radi društvo UTD Ragusa i to kreditnim zaduženjem'.

27. travanj 2024 07:02