StoryEditorOCM
DubrovnikDOMAĆIN JE VLADIKA RAĐENOVIĆ

Ekumenska molitva u sklopu Molitvene osmine za jedinstvo kršćana upriličit će se u dubrovačkoj pravoslavnoj crkvi Svetog Blagovještenja

Piše Dv
22. siječnja 2024. - 14:09

Ekumenska molitva u sklopu Molitvene osmine za jedinstvo kršćana upriličit će se u srijedu 24. siječnja u 19 sati u pravoslavnoj crkvi Svetog Blagovještenja u Dubrovniku.

Uz pravoslavne i katoličke vjernike i svećenike na molitvi će sudjelovati domaćin zahumsko-hercegovački i primorski episkop vladika Dimitrije Rađenović i propovjednik dubrovački biskup Roko Glasnović.

Svjetska molitvena osmina za jedinstvo kršćana 2024. održava se od 18. do 25. siječnja pod biblijskim geslom „Ljubi Gospodina Boga svojega… i svoga bližnjega kao sebe samoga!“ Molitveni priručnik na hrvatskom jeziku objavila je Kršćanska sadašnjost, a preveo ga je i priredio dr. o. Jure Zečević, OCD.

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana nastala je 1908. godine, papa Pio X. odobrio ju je godinu dana kasnije, 1909. godine, a 1916. godine papa Benedikt XV. preporučio ju je svim katolicima. Otada je Molitvena osmina za jedinstvo kršćana poprimala različite oblike i bivala je organizirana na različite načine i s različitim temama.

27. travanj 2024 09:39