StoryEditorOCM
DubrovnikPOVODOM NOVOG REŽIMA TESTIRANJA

DUMAM-e imaju prijedlog: Dajte djeci testove za pljuvačku, a ne da konstantno moraju ‘kopati‘ sluznicu!

Piše Dv
26. siječnja 2022. - 10:01

Povodom najavljenog redovitog testiranja učenika na covid na tjednoj bazi prije odlaska u školi, u Facebook-grupi DUMAM-e, Mame iz Dubrovnika i okolice objavljen je prijedlog da se djeci petkom podijele testovi za pljuvačku.

- Činjenica je da je puno djece zaraženo, logično je da se trebaju testirati u svrhu sprečavanja širenja virusa, ali ne konstantnim kopanjem sluznice. Hoćemo li pokrenuti kakvu peticiju, inicijativu? Postoji li već neka peticija/inicijativa pa da se pridružimo, zapitala se Dita Lipanović.

Članice grupe brojnim su komentarima reagirale na ovu objavu.

- I koja je svrha od ponedjeljak do petka s jednim testoma ići u školu? Moj sin četvrtak jutro na PCR testu negativan, u subotu ujutro na kućnom pozitivan, napisala je jedna mama.

- Ne pristajte ni na šta! - napisala je druga mama.

- Pljuvanje mi je OK, ovi s brisevima ne, stoji u jednom komentaru ispod objave.

- Ok, slažem se da bi možda trebalo testirati djecu, ali koja je svrha ako ako nisu baš pouzdani ti brzi testovi??? - komentirala je jedna mama.

- Meni samo nije jasno kako smo mi sad odjednom stručnjaci za testirat' doma? Što do sada nisu priznavali kućne testove?! Ali, svakako sam za, poručila je jedna mama.

30. travanj 2024 15:27