StoryEditorOCM

Dubrovnik prednjači u provedbi Plana upravljanja

Piše PSD.
16. ožujka 2024. - 14:11

U organizaciji Ministarstva kulture i medija RH i Grada Dubrovnika, u Studentskom domu u petak je održana panel rasprava posvećena temi izrade i provedbe planova upravljanja za povijesne gradske jezgre upisane na popis svjetske baštine UNESCO-a.

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, ujedno predsjednica Upravnog odbora Upravljačke komisije dubrovačkog Plana upravljanja zahvalila je Gradu na organizaciji panela i prilici da ostali gradovi čuju iskustva Dubrovnika.

Govoreći o dosadašnjim rezultatima Plana upravljanja gradonačelnik Mato Franković istaknuo je brojne mjere za područje povijesne jezgre, poput kontrole buke, čišćenja kanalizacije kroz projekt Aglomeracije, rješavanja problematike prometa oko povijesne jezgre reguliranjem prolaska, što se kroz testnu fazu očekuje ovo ljeto, kao i izradu Plana nosivog kapaciteta koji je završen. –”Izgrađena je nova škola i primila je svoje prve učenike, u tijeku je i natječaj za stanove za mlade obitelji s više djece, putem kojeg ćemo zbrinuti šest dubrovačkih obitelji u stanovima u vlasništvu Grada. Dva smo stana već kupili, a u planu je kupnja još četiri nova objekta u povijesnoj jezgri. Važno je napomenuti i da su svi ovi stanovi ranije bili apartmani za iznajmljivanje turistima, a sada će u njima živjeti obitelji s djecom”, kazao je gradonačelnik Franković.

27. travanj 2024 05:19