StoryEditorOCM
DubrovnikUVALI LAPAD

Dubrovački zalasci sunca uništili imovinu Vedrana Kraljevića u Uvali

Piše DML
12. prosinca 2016. - 17:03

Srđ Jakšić, pravni zastupnik tvtke Magros Vedrana Kraljevića podnio je krivičnu prijavu protiv tvrtke Dubrovački zalasci sunca zbog upada u koncesijski posjed i uništenja imovine tvrtke. Također je zatražio provremenu mjeru zabrane radova u Uvali, jer Magros ima pravosnažnu sudsku presudu kojom se obara koncesija DZS.

Naime, od jutros traje deložacija i rušenje objekta Vedrana Kraljevića u Uvali Lapad gdje su danas koncesionari kupališta Sumartin počeli s radovima na uređenju plaže.

Koncesionari su uz prisustvo zaštitara i policije krenuli u demontažu objekta u kojem je godinama radio dubrovački ugostitelj Vedran Kraljević.  On tvrdi da je Upravni sud presudio u njegovu korist, odnosno da koncesionar Dubrovački zalasci sunca bespravno ruše i uništavanju njegovu imovinu. Zatekli smo Kraljevića na ogradi, pred ulazom koji čuva zaštitar i nikoga ne pušta unutra.

Tu se zatekla i Kraljevićeva uplakana supruga Andrijana koja ovaj slučaj naziva nasiljem nad pravnom državom. Iako supružnici ponavljaju da su i dalje koncesionari ovog dijela Uvale, zaštitari su im onemogućili prilaz, iako je njihov odvjetnik potvrdio da oni na to imaju pravo.

Policija je također bila na terenu i sastavila zapisnik o ovom imovinsko-pravnom slučaju, te nije utvrdila nikakva prekršajna i kaznena djela. Rušenje objekta i dalje traje a cijela plaža i okolno zemljište ograđeni su visokom ogradom i nikom nije dopušten prilaz, područje je proglašeno uredno prijavljenim gradilištem.
Piše: DML

 

30. travanj 2024 22:53