StoryEditorOCM
DubrovnikRODITELJI ĆE ODAHNUTI

Dubrovački mališi dobili novi prostor: u Solitudu otvoren Dječji vrtić Čiopa, liste čekanja za jaslice odlaze u povijest...

Piše Dv
18. prosinca 2023. - 14:18

Novi gradski dječji vrtić u zgradi poslovnog prostora Gospodarskog centra u Solitudu primio je danas svoje prve polaznike. Dubrovački gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima obišao je nove prostore vrtića ‘‘Čiopa‘‘, kojima Grad Dubrovnik osigurava smještaj pet novih jasličkih skupina ukupnog kapaciteta do 60 djece.

- Kapaciteti u ovom vrtiću još nisu u potpunosti popunjeni i sa zadovoljstvom mogu reći da s današnjim danom Dječji vrtići Dubrovnik više nemaju djece na listi čekanja za jaslice‘‘, kazao je gradonačelnik Franković, napominjući da će svoje mjesto imati i djeca koja će u narednom razdoblju napuniti godinu dana. Zahvalio je u ovoj prigodi i tvrtki Valamar Riviera koja je osigurala donaciju u iznosu 10.000 eura za opremu i igračke, kao i obitelji Brbora koja je odlučila adaptirati i iznajmiti ovaj objekt za potrebe gradskog vrtića.

Riječ je o prostoru površine 690 metara četvornih za kojeg je Grad ugovor o zakupu sklopio s društvom DB-KANTUN d.o.o. na rok od 10 godina. Ugovoreno je i 12 parking mjesta te vanjski prostor površine 55 metara kvadratnih s namjenom uređenja dječjeg igrališta. Vrtić zadovoljava sve pedagoške standarde.

- Radi se o lijepom i modernom prostoru ugodnom za rad odgojiteljicama i smještaj djece, a od velikog nam je značaja i polivalentna dvorana za dječju igru i boravak, rekla je ravnateljica Dječjih vrtića Dubrovnik Franica Lasić.

U današnjem obilasku bila je i Nike Labaš, voditeljica odjela marketinga i PR-a u Valamar Rivieri, koja je u ovoj prigodi izjavila:

- Raduje nas što imamo priliku i mogućnost sudjelovati u poboljšanju standarda u još jednoj pedagoškoj ustanovi Grada Dubrovnika u okviru inicijative našeg Društva na području održivosti, što uključuje i unaprjeđenje lokalne infrastrukture u funkciji turizma i potreba zajednice te smo izuzetno ponosni što imamo mogućnost na ovaj način sudjelovati u unaprijeđenu kvalitete života mladih obitelji na području Dubrovnika‘‘.

Ulaganja Grada u vrtiće se nastavljaju te se uskoro očekuje završetak još jednog novog vrtića, u DOC-u, gdje se uređuju tri vrtićke odgojno-obrazovne skupine ukupnog kapaciteta 39 djece. Osigurana je građevinska dozvola za novi vrtić u Mokošici, pri kraju je dozvola za vrtić u Komolcu, a za oba su dobivena bespovratna sredstva za sufinanciranje. Potpisan je i ugovor s Dubrovačkom biskupijom za prostor Biskupskog dvora za dječji vrtić i jaslice te ujedno prijavljen na posljednji natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja, za rekonstrukciju.

28. travanj 2024 17:28