StoryEditorOCM
DubrovnikDOJMOVI S "MILIJUNAŠA" |

DUBROVAČKI KVIZAŠ KRISTO KRISTIĆ Još ne zna kako će potrošiti osvojenih 250 tisuća kuna, zbog ‘lockdowna‘ ne može počastit‘ ekipu

Piše Bruno Lucić
5. prosinca 2020. - 07:04
Dubrovčanin Kristo Kristić pobrinuo se da posljednje izdanje HRT-ovog „Milijunaša“ bude prilično napeto i uzbudljivo. Napustio je kviz s osvojenih 250 tisuća kuna otvorivši pitanje za pola milijuna kuna. Na pitanje je li konju, psu, svinji ili mački najviše sličio izumrli antrakoterij, "zvijer od ugljena", nije znao odgovor niti je imao namjeru riskirati. Mudro je odlučio jer se ispostavilo da točan odgovor glasi „svinja“, a on bi se inače odlučio za psa.

- Dojmovi su dobri. Što se tiče snimanja, malo je bilo neobičnije nego inače zbog ove situacije s koronom. Tako da je sve bilo malo suzdržano, nema rukovanja, nose se maske po Televiziji, mjeri se temperatura prije ulaska u zgradu. U biti, najteže mi je bilo proći „Najbrži prst“ jer sam imao dosta jaku konkurenciju, bili su dosta mlađi sudionici a i brzi, ali imao sam sreće. U prvi mah, taj dan nakon osvajanja iznosa nisam imao neki poseban osjećaj, ali lijepo je, svi mi čestitaju, priča Kristo koji je i preko društvenih mreža osvojio brojne simpatije, podršku i čestitke.

image
HRT


Prijavio se na „Milijunaš“ prošle godine, kad su počele prijave, a poziv je stigao u devetom mjesecu ove godine. Inače, nije mu žao što nije riskirao.

- Bio je preveliki iznos pa se nisam htio 'kockati'. Nije mi sad neki bed da sa 64 padnem na 32 tisuće kuna, ali pasti s 250 tisuća je već malo grubo, čak nije toliko zbog tog novca, nego što će kasnije govoriti: „Joj, pao je na 32 tisuće!“, priznaje Kristo.
Ovom 40-godišnjem recepcioneru u dubrovačkom hotelu „Adria“ kvizovi su zapravo hobi. Više od šest godina radi na recepciji, a otkriva koji su njegovi izvori znanja.

- Prije sam puno više čitao, sad već imam manje koncentracije za to. Najviše znanja prikupljam iz novina i televizije. Pratim kvizove još otkada sam bio mali, pratio sam „Kviskoteku“, govori Kristo kojega je ražalostio nedavni odlazak legendarnog voditelja Laza Goluže.

Stekao je već zavidno iskustvo pred kamerama.

- Tarik je dobar, ugodan je. Već imam iskustva s time, već sam prošao nekoliko kvizova. Prvi put sam bio na „Milijunašu“ 2006., to mi je bio prvi kviz. Bio sam i u „Najslabijoj karici“ kod Danijele, bio je i ovaj kviz „1 protiv 100“, „Sve u 7!“ to je isto bilo s Tarikom, a onda sam bio u „Potjeri“, jednom sam ispao na ploči, a drugi put sam se vratio i osvojio zajedno s ekipom. 2013. smo imali ekipni kviz koji je kratko išao, zvao se „EUnigma“, to je bio kviz koji se ticao ulaska Hrvatske u Europsku uniju, vjerojatno se rijetko tko sjeća tog kviza, priča strastveni kvizaš.

image
Privatni album


Kaže da nikada nije zbrojio koliko je ukupno novaca osvojio na kvizovima. Još ne zna kako će potrošiti osvojeni novac s „Milijunaša“. A na pitanje hoće li barem počastiti društvo odgovara da mu je i to malo problem zbog 'lockdowna'.

- Zatvoreni su restorani i kafići, to mi je najgore palo, govori Kristo s osmijehom, a neprestano je izložen zafrkancijama kolega s posla.

No, s „Milijunašom“ nije kraj priče o pohodima na kvizove.

- Pa vidjet ćemo, ne bih sad odmah na novi kviz, to bi mi bilo prebrzo. Dosta mi je sad neko vrijeme. Svi će reći: „evo ga opet!“, veli Kristo uz smijeh.

Nema sumnje, novi iznosi tek čekaju da budu osvojeni Kristovim znanjem!
25. travanj 2024 22:38