StoryEditorOCM
DubrovnikDDD SLUŽBA SANITATA |

DUBROVAČKI GHOSTBUSTERSI Gdje 3D ekipa dezinficira, tu korona ne raste

Piše Gabrijela Bijelić
Foto: Božo Radić/Cropix i Sanitat d.o.o.
15. travnja 2020. - 12:51
Oni su dubrovački Ghostbusters! Doduše, ne bore se s duhovima, već s virusom koji nam ovih dana na sve načine remeti svakodnevicu. I više su nego učinkoviti. Pozivi im dolaze u bilo koje doba dana ili noći iz Grada i ostatka županije, a na njih odmah reagiraju, pogotovo u jeku ugroze COVID-19. Za vrijeme pandemije tretiraju oni sva vozila sanitetskog prijevoza, mjesta gdje su bili zaraženi, karantenski smještaj u dubrovačkom Studentskom domu, granične prijelaze, carinarnice, nešto ranije i autobuse, zrakoplove, kao i prostorije Zračne luke Dubrovnik.

image
Božo Radić/Cropix

 

Pod punom opremom


U normalnim okolnostima gotovo nezamjetna, a u ovo vrijeme više nego poznata i potrebna služba DDD (dezinfekcije, dezinsekcije, deratizacije i čišćenja mora) sastavni je dio tvrtke Sanitat, osnovana još od 1967. godine.

Od svog osnutka je kroz sve godine bila prijeko potrebna i vrlo važan faktor stabilizacije u najtežim uvjetima za Grad i stanovništvo - u Domovinskom ratu i danas, u vrijeme pandemije koronavirusa. Pod vodstvom gospara Pera Katavića ukupno sedam zaposlenika neizostavan su dio ove službe, a onaj najvažniji dio posla obavljaju tehničari Orsat Brajčić, Boris Bašić, Ivan Rezo i Jakov Zedniček.

- Ova služba i naši tehničari nesebično su i hrabro na raspolaganju od 0 do 24 sata, dajući svoj doprinos u borbi protiv pandemije koja je izazov za cijeli svijet. Za vrijeme rada u potpunosti su osigurani jer koriste jednokratna zaštitna odijela, maske, rukavice i čizme. Na njihovom radu, brizi, riziku i odvojenosti od obitelji će im Sanitat, Grad i stanovnici Dubrovnika biti zauvijek zahvalni – ističe direktor Sanitata Tomislav Tabak.

image
Sanitat Dubrovnik


A Sanitatova DDD služba sa zarazama se ne bori od jučer. Već 1980-tih počela je provoditi mjere sustavne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije s ciljem zaštite pučanstva od zaraznih bolesti. esti u sklad nesmetan rad i odmor čovjeka ne ugrožavajući ostale žive organizme u prirodi.

Tvrtka posjeduje sva potrebna rješenja za obavljanje svih vrsta DDD usluga te raspolaže suvremenom opremom i učinkovitim sredstvima uz odobrenje Ministarstva zdravlja koji su potpuno prihvatljivi za korištenje u svim prostorima javne namjene.

image

 
CROPIX

 

Sve po HACCP-u


Direktor Tabak pojašnava kako su zaposlenici izučeni za rad na siguran način i rad s opasnim kemikalijama te se redovito usavršavaju i polaze tečajeve trajne DDD edukacije.

- Naš su cilj sigurni građani, zadovoljni klijenti i uspješna suradnja na obostrano zadovoljstvo, a odlike tima, profesionalnost, pedantnost, pristupačnost te konkurentnost cijenama usluge, nešto što je pravilo i minimalni standard u radu – hvali svoj '3D' tim koji usluge dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije prema HACCP standardima pruža privatnim i javnim subjektima u obliku hitnih intervencija ili preventivno, mehaničkim ili kemijskim načinima.

image
Sanitat Dubrovnik


- Edukacijom zaposlenika i klijenata, korištenjem naprednih tehnoloških rješenja, suradnjom s institucijama Republike Hrvatske kao i Europske Unije te praćenjem struke nastojimo udovoljiti svim izazovima budućnosti i neprestano raditi na poboljšanju rada i življenja u urbanim uvjetima. Prihvaćajući spoznaje moderne znanosti o zaštiti okoliša i koncepciji održivog razvoja, a uz pomoć najnovijih kemijsko-farmaceutskih proizvoda i biološkog načina borbe protiv štetočina, pokušavamo dovesti u sklad nesmetan rad i odmor čovjeka ne ugrožavajući ostale žive organizme u prirodi – napominju iz Sanitata.

image
Sanitat Dubrovnik
27. travanj 2024 17:08