StoryEditorOCM
DubrovnikODABRANI ZAKUPOPRIMCI

DUBROVAČKA BISKUPIJA U spomeničkoj jezgri još jedna Pemova butiga, stiže i Kolak

Piše DV
23. prosinca 2019. - 10:03
U dosadašnju butigu od cipela Alpina dolazi Pemo, a u Lučaricu Kolak.

Odlučila je tako Dubrovačka biskupija koja trenutačno upravlja s 20 poslovnih prostora čiji zakup čini važan dio ukupnih prihoda Biskupije. Upravljajući poslovnim prostorima Biskupiji je, s jedne strane važna financijska dobit kojom biskupija pokriva dio troškova svog pastoralnog djelovanja (usp. Financijsko izvješće Dubrovačke biskupije), a s druge strane kada se radi o konkurentnim ponudama trudimo se voditi računa o kvaliteti i održivosti ponude u Gradu, kao i o samim zakupoprimcima.
 
U četvrtak 24. listopada 2019. godine Dubrovačka biskupija objavila je poziv za iskazivanje interesa za zakup četiri poslovna prostora. Za ponuđene prostore pristiglo je ukupno 69 prijava.

Povjerenstvo Ordinarijata detaljno je razmotrilo sve pristigle prijave i temeljem ispunjenog obrasca i popratne dokumentacije za svaki prostor izabralo najpovoljnije ponude, uzimajući u obzir visinu najma, poslovno stanje mogućeg zakupnika, kao i planiranu djelatnost. Od izabranih ponuda samo je jedna ponuda ujedno imala i najvišu ponuđenu cijenu zakupa za taj prostor.
 
U slučajevima kada ponuda dosadašnjih zakupoprimaca nije bila odabrana, o tome su dosadašnji zakupoprimaci obaviješteni i omogućeno im je korigiranje ponude, prije nego je Povjerenstvo donijelo konačnu odluku o izboru novih zakupoprimaca.
 
Dubrovačka biskupija i s njom povezane pravne osobe sklopile su ugovore o zakupu sa sljedećim pravnim osobama. Prosječna cijena zakupa svih navedenih prostora je oko 800 kuna po kvadratu, od čega će Dubrovačka biskupija uprihodovati mjesečno oko 50.000 kuna neto.
 
Za prostor P1 na adresi Lučarica br. 2 – lijevo, sklopljen je novi ugovor s dotadašnjim zakupnikom obrtom zlatar - filigran – juvelir "KRALJEVIĆ" za razdoblje od 1.1.2020. do 31.12.2021., koji tu obavlja zlatarsku djelatnost.
 
Za prostor P2 na adresi Lučarica br. 2 – sredina, koji je u trenutku prikupljanja ponuda bio prazan, sklopljen je ugovor s trgovačkim društvom LUCRATIVE d.o.o. za razdoblje od 1.1.2020. do 31.12.2024. koja tu namjerava obavljati djelatnost trgovine nakita i suvenira.
 
Za prostor P3 na adresi Lučarica br. 2 – desno, koji u trenutku prikupljanja ponuda nije bio pod zakupom, sklopljen je ugovor s trgovačkim društvom KOLAK TRGOVINA d.o.o. za razdoblje od 1.1.2020. do 31.12.2024., koji tu namjerava obavljati djelatnost prodaje svježeg voća, voćnih salata, sokova i slično.
 
Za prostor na adresi Od puča br. 22, koji je u zakupu do 1.11.2020., nažalost nije izabran trenutni dugogodišnji zakupoprimac trgovačko društvo ALPINA CRO d.o.o..

Uvođenjem prakse objavljivanja javnih poziva za iskazivanje interesa za zakup poslovnih prostora, zaprimili smo velik broj ponuda za ovaj poslovni prostor, a ponuda dosadašnjeg zakupoprimca nije bila konkurentna drugim ponudama za navedenu lokaciju. Za razdoblje od 1.11.2020. do 31.12.2025. sklopljen je predugovor s trgovačkim društvom PEMO d.o.o., koje tu namjerava obavljati djelatnost trgovine na malo.
 
28. travanj 2024 07:41