StoryEditorOCM
DubrovnikOPĆA BOLNICA DUBROVNIK|

DR. MARIJO BEKIĆ Imamo 20 pacijenata pozitivnih na COVID, nitko nije na respiratoru

Piše DV
4. rujna 2020. - 11:36
S današnjim danom u dubrovačkoj Općoj bolnici hospitalizirano je 20 pacijenata koji imaju COVID 19, izjavio je ravnatelj OB Dubrovnik dr. Marijo Bekić, dodajući da su pacijenti srednje teške kliničke slike koja bi u svakom slučaju, i da nije utvrđen koronavirus, bila za obavezno bolničko liječenje.

-Što se tiče samog bolničkog osoblja, od 26. kolovoza do jučer, 3. rujna imamo 7 naših djelatnika pozitivnih na Covid, svi imaju lakšu kliničku sliku pa su na kućnoj njezi, a još naših 11 djelatnika je zbog preporuke Epidemiološkog zavoda Zavoda za javno zdravstvo, u samoizolaciji. Za samo troje pozitivan nalaz povezuje se s radnim mjestom, dok su ostali bili u doticaju van radnog mjesta. Jedan stariji pacijent u 80-im godinama života s komorbiditetima dišnih puteva i astmom prebačen je na Jedinicu intenzivne njege, no nije zasad intubiran. – dodao je Bekić.

Nema nikakvih problema ni zastoja u radu zbog izostanka djelatnika iz bolnice
-U travnju je van stroja bilo puno više naših djelatnika, pa se rad u bolnici odvija posve uobičajeno, bez zastoja ili nekih problema”, dodaje Bekić. Respiratori koje se najviše spominje u pandemiji, kaže ravnatelj Bekić, koriste se i inače za potpomognutu ventilaciju kod puno drugih bolesti, i tu je u dubrovačkoj bolnici situacija nepromijenjena.
28. travanj 2024 08:52