StoryEditorOCM
Dubrovnikčelnik GK Komolac Tomo Kristović poziva

Dođite 1.rujna na zbor građana u Franjevački samostan u Rožatu, očekujemo gradonačelnika, župana i šefove Hrvatskih cesta

Piše DV
28. kolovoza 2023. - 12:02

Predsjednik Gradskog kotara Komolac Tomo Kristović uputio je u ime GK priopćenje o zboru tamošnjih građana koji će se održati 1.rujna u Franjevačkom samostanu u Rožatu s početkom u 16.30 sati:

- Vijeće Gradskog kotara Komolac sazvalo je za petak, 1. rujna 2023. Zbor građana Gradskog kotara Komolac. Na Zboru građana, koji će se održati u klaustru Franjevačkog samostana u Rožatu s početkom u 16 i 30, glavna će tema biti najavljena izgradnja brze ceste prema Zračnoj luci Dubrovnik koja bi prema prijedlogu, trebala prolaziti sjevernom stranom Rijeke dubrovačke te premostiti zaljev rijeke Omble iznad njenog izvorišta.

image

Tomo Kristović, GK Komolac

Ahmet Kalajdžić

Naime, nakon javne objave Studije o utjecaju na okoliš brze ceste do Zračne luke Dubrovnik, stručnjaci i građani svoje su komentare uglavnom davali putem društvenih mreža i kroz medije, a sada će se na Zboru građana ta mišljenja moći podijeliti i javno.

Na Zboru građana očekuje se dolazak gradonačelnika Mata Frankovića kojemu je inače, već poslan i poziv za hitan sastanak s predstavnicima Gradskog kotara Komolac koji bi trebao prethoditi Zboru građana, upravo na temu trase brze ceste kroz Rijeku dubrovačku - navodi Kristović.

Dodaje kako se na Zboru građana očekuje i dolazak župana Nikole Dobroslavića te predstavnika Hrvatskih cesta kao i brojnih stručnjaka iz raznih područja kojih se tiče prolazak brze ceste kroz Rijeku dubrovačku i to trasom koja najviše ugrožava kako kvalitetu života građana na ovom području, tako i prirodne resurse koji su jedinstveni i zaštičeni.

image

Pogled na Omblu, uzvodno prema izvoru

Ahmet Kalajdžić/

- Žitelji Rijeke dubrovačke smatraju da je objavljena Studija o utjecaju na okoliš brze ceste apsolutno pristrana te je pisana prema naručiteljevim naputcima. Malo je poznato da neke dionice ove brze ceste diljem Rijeke dubrovačke prolaze samo petnaestak metara dalje od obiteljskih kuća, pa će se na Zboru građana Gradskog kotara Komolac govoriti i o ovim, manje poznatim detaljima trase za koju, smatraju žitelji Rijeke, postoje drugi alternativni pravci koji ni približno neće ugrožavati građane i prirodu. Stoga je Predsjednik vijeća gradskog kotara Komolac u ime svih vijećnika pozvao sve građane Gradskog kotara Komolac, da se odazovu ovom važnom Zboru građana te da sa sobom obavezno ponesu i osobnu iskaznicu radi evidencije - naveo je Tomo Kristović u najavi Zbora građana Gradskog kotara Komolac koji se održava pod sloganom: DA brzoj cesti, ali ne na štetu građana! DA brzoj cesti, ali ne po cijenu zdravlja! DA brzoj cesti, ali NE preko izvorišta!

 

 

 

 

 

30. travanj 2024 10:37