StoryEditorOCM
DubrovnikPALAČA RANJINA

Dobroslavić s predstavnicima Crvenog križa: ‘Županija će i dalje podupirati rad društava, te je spremna pomoći Crvenom križu u realizaciji zacrtanih projekata‘

Piše Dv
10. svibnja 2022. - 15:44

Povodom Tjedna Crvenog križa, župan Nikola Dobroslavić, pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, obitelj i branitelje Đurđica Popović sastali su se danas s predstavnicima Crvenog križa Dubrovačko-neretvanske županije.

"Županija će i dalje podupirati rad društava, te je spremna pomoći Crvenom križu u realizaciji zacrtanih projekata, posebice u nastojanjima društva da kroz EU projekte poboljša spremnost članova društva u kriznim situacijama " – rekao je župan Nikola Dobroslavić.

"Pandemija, požari, potresi u Sisku i Petrinji, ali i nova kriza u kojoj je na naše područje stiglo 310 raseljenih osoba iz Ukrajine, izazovi su s kojima su se u proteklom razdoblju suočili članovi društava Crvenog križa iz Dubrovačko-neretvanske županije" – istaknula je Marijana Milat iz GDCK Korčula. Prema riječima potpredsjednika županijskog društva Antuna Frankovića društvo se suočava s novim izazovom, smanjenjem broja dobrovoljnih darivatelja krvi.

Na sastanku su bili nazočni ravnatelj GDCK Dubrovnik Živko Šimunović, Tanja Medak i Martina Vrankić iz GDCK Ploče, Nela Orlović GDCK Metković, te predsjednica DCK Dubrovačko-neretvanske županije Asja Perčić.

28. travanj 2024 13:19