StoryEditorOCM
DubrovnikPROČITAJTE PRIČU O PRVOM DUBROVAČKOM BAYWATCHU

Dobacivali su nam ‘evo Pamele i Mitcha’, ali kad bi se našli u nevolji, bila je druga priča!

Piše Dubravka Marjanović Ladašić
8. prosinca 2023. - 14:49

’Baywatch’ je devedesetih godina bila mega popularna serija, što zbog Pamele Anderson i Davida Hasselhoffa, a što zbog napete radnje spašavanja života na plažama i u pacifičkim vodama Los Angelesa. Današnje sredovječne generacije su, ne trepćući, zurile u usporeno trčanje isklesanih tijela američkih glumaca po pjeskovitim plažama s obaveznom plutačom u rukama. Ali imao je i Dubrovnik svoj Baywatch! I to izuzetno uspješan, toliko da su i Nijemci instruktori ostali zatečeni njihovim sposobnostima.

Lorena Vučica Kulušić, Kate Bošković Beatović i Gordana Kostić Ratković prisjetile su se za Dubrovački vjesnik te davne 1998. godine i osnutka prve dubrovačke spasilačke službe, čiji su bile dio. Od prijavljenih dvadeset, njih desetoro je tada završilo obuku.

image

Lorena, Kate i Goge bile su dio prvog dubrovačkog Baywatcha

Dubravka Marjanović Ladašić/

Bilo je zezanja i povika ‘evo Pamele, evo Mitcha’, pa i glumljenih utapanja od mladića, ne bi li ih jedna od cura došla spasiti, spominju se tih vremena prije 25 godina, o čemu više možete pročitati u najnovijem tiskanom izdanju Dubrovačkog vjesnika!

07. svibanj 2024 13:35