StoryEditorOCM
DubrovnikŽUPANIJSKI CENTAR 112

Desetine novih prijava za oštećenje vodovodnih cijevi

14. siječnja 2017. - 10:20

Premda tijekom jučerašnjeg dana nije bilo snijega niti zabilježenih temperatura ispod 00 Celzijusa, prema obavijesti iz županijskog Centra 112 zaprimljeno je novih tridesetak poziva građana o oštećenju vodovodnih cijevi i vodomjera nakon otapanja leda, uzrokovanog vremenskim neprilikama tijekom proteklih dana. Svi su pozivi proslijeđeni nadležnim komunalnim službama kako bi ih što prije i učinkovitije uklonili.

Također, zaprimljen je i veći broj poziva građana koji su upozoravali na odrone po prometnicama kroz cijelu Dubrovačko-neretvansku županiju. I te su dojave proslijeđene nadležnim cestarskim službama tako da su svi nedostaci otklonjeni već tijekom dana.

Ohrabruje čin jenica da meteorolozi ne najavljuju skoro spuštanje temeperatura ispod ništice te je za očekivati kako će terenski djelatnici Vodovoda Dubrovnik imati vremena otkloniti sve prijavljene kvarove, među kojima su i brojne zamjene oštećenih vodomjera. Podsjetimo, odlukom gradskih vlasti, iako vodomjeri nisu skrb gradskih komunalaca, zbog iznimnih uvjeta je odlučeno da trošak zamjene vodomjera ide na trošak gradskog proračuna.

 

01. lipanj 2024 18:03