StoryEditorOCM
DubrovnikKRATKO JE TRAJALO...

Danas uživajte u suncu, a sutra na posao ponesite jedan rekvizit...

Piše DV
23. travnja 2023. - 10:04

Sunčan i topao vikend sve nas je brzo ubacio u proljetni mode, no čini se da će tome već početkom novog radnog tjedna doći kraj.

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda najavljuju kako će danas biti pretežno sunčano uz postupan porast naoblake sa zapada. Poslijepodne te osobito navečer lokalno je moguć pokoji pljusak ili malo kiše. Vjetar slab do umjeren, u gorju i jak jugozapadni, a na Jadranu će zapuhati jugo i jugozapadnjak te navečer postupno jačati. Najviša temperatura uglavnom između 19 i 24 °C.

image

 

 

Tonći Plazibat/Cropix

No, sutra slijede kiša, pljuskovi i grmljavina koji će ujutro zahvatiti sjeverni Jadran i gorske predjele, do kraja dana proširit će se na cijelu Hrvatsku. Ponegdje je moguća i izraženija oborina. Umjeren do vrlo jak jugozapadni vjetar poslijepodne u okretanju na jak sjeverni i sjeverozapadni.

Na Jadranu vrlo jako jugo i jugozapadnjak, a navečer će na sjevernom dijelu zapuhati bura i sjeverozapadnjak. Minimalna temperatura zraka od 8 do 12, a na Jadranu od 12 do 16 °C. Maksimalna uglavnom između 17 i 19 °C, u gorju malo niža, a u Slavoniji pak do 22 °C.

27. travanj 2024 09:23