StoryEditorOCM
DubrovnikSVEČANA PROSLAVA

Dan pobjede i Dan hrvatskih branitelja najavljen plakatom na Crkvi svetog Vlaha

Piše DV
4. kolovoza 2017. - 17:18

Uz Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja koji se u Hrvatskoj slavi 5. kolovoza, na Crkvi svetoga Vlaha postavljen je plakat - fotografija Matka Biljka koju je snimio 5. kolovoza 1995. u Kninu, na dan oslobođenja od okupatora nakon poznate vojno-redarstvene akcije 'Oluja'. Fotografija je dio zbirke Muzeja Domovinskog rata. Plakat je najava programa koji je organiziran u suradnji Muzeja Domovinskog rata i Grada Dubrovnika za večeras, povodom Dana domovinske zahvalnosti.
Program obilježavanja započet će u 20 sati izložbom povijesne ratne fotografije u Muzeju Domovinskog rata Dubrovnik u tvrđavi Imperial, nakon čega će uslijediti svečani koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra i klape Subrenum.
Koncertom će ravnati maestro Đelo Jusić, početak je u 22 sata ispred crkve svetog Vlaha, a sam koncert poklon je Grada Dubrovnika njegovim sugrađanima.
Građani će imati priliku čuti neke od najljepših pjesama posvećenih domovini i gradu - Bože čuvaj Hrvatsku, Od stoljeća sedmog, Dubrovniče slavni, Zemlja dide mog, Dubrovnik spava, Ako sada spavaš, Croatio iz duše te ljubim te Ovo je Grad, samo su neke od njih.
Osim najljepših domoljubnih pjesama, publika će imati priliku poslušati i recitacije najljepših stihova domoljubne poezije po odabiru dr. sc. Katije Bakije, a u izvedbi dubrovačkog glumca Edija Jerteca.

28. travanj 2024 01:13