StoryEditorOCM
DubrovnikGRAD NEKAD I SAD

ČUVARI POVIJESTI Članovi FB grupe 'Dubrovnik nekad' na druženju u Uvali

Piše DV
18. kolovoza 2019. - 11:15
U Uvali Lapad sinoć je održano četvrto po redu druženje članova okupljenih oko popularne Facebook stranice 'Dubrovnik nekad' koja njeguje dubrovačku kulturu i tradiciju te objavljuje zanimljive crtice, kartoline, fotografije Grada kakvog smo nekoć poznavali I voljeli.
U restoranu Kantenari na Sunset Beachu članovi I ljubitelji FB grupe zabavljali su se uz nastup dueta Srđan, Vukana te sastava Lapadske tratinčice, a kao pjevač se okušao i utemeljitelj i administrator grupe Ivo Batričević:

- Ponosni smo na to što u našoj grupi nema politike i što se bavimo proučavanjem i ponavljanjem onoga što znamo o povijesti našeg lijepog Grada, a nekad se osvrnemo na sve teži život u Gradu. Posebno smo osjetljivi na kulturocid i ekocid koji nam se nažalost svaki dan događa – izjavio je Batričević i prisjetio se događaja koji su obilježili postojanje FB grupe.

Naveo je tako posjet ostacima bizantske katedrale s povjesničarom umjetnosti Ivanom Viđenom, zdanja koje mijenja povijest Grada za 150-200 godina. Izdvojio je I otkriće te predstavljanjeli javnosti branu i akumulacijskog jezera Kočište kod Orašca.

- Bili smo i kao prva grupa u posjeti odmah nakon otvaranja Sokol grada u Konavlima. Grupa planira uskoro daljnja druženja te će uskoro posjetiti novi postav Biskupske palače pod vodstvom Ivana Viđena, a uskoro će posjetiti i Đurovićevu špilju u Konavlima – najavio je osnivač nostalngične FB grupe koja postoji od 10. siječnja 2012. godine.

Ova godina 'Dubrovniku nekad' posebno je značajna i zbog postavljanja izložbe na južnim pročeljima zgrada na Stradunu, a sve to povodom Orlandove godine, 600-te obljetnice postavljanja jednog od najprepoznatljivih simbola Dubrovnika.




 
26. travanj 2024 15:51