StoryEditorOCM
DubrovnikČESTITKE

Cijela Monta ponosna je na Romanu Delić, učenicu 5. b, i profesorice engleskog jezika

Piše DV
20. svibnja 2022. - 12:47

Učenica Osnovne škole Montovjerna Romana Delić postigla je izniman međunarodni uspjeh, osvajanjem drugog mjesta u jakoj konkurenciji europskog polufinala međunarodne jezične olimpijade. Natjecanje Hippo English Language Olympiad je međunarodno natjecanje iz engleskog jezika koje se u četvrtak održalo u talijanskom Lido de Jesolo, javljaju iz OŠ Montovjerna.

Romana Delić je učenica 5. b razreda i na natjecanju je nastupila pod mentorstvom učiteljice engleskog jezika i koordinatorice natjecanja Ane Šimunović. Romana se natjecala u kategoriji Hippo 1 s 39 učenika iz brojnih europskih zemalja. Kroz pismeni ispit u trajanju od 3 sata, učenica je pokazala zavidno znanje iz 3 elementa: pravopis engleskog jezika (spelling), gramatika (use of English) i pismeno izražavanje (writing).

Učenica je u pratnji profesorice Ivane Jašić sudjelovala i u brojnim grupnim natjecanjima te igrama gdje su se natjecatelji iz cijele Europe imali priliku upoznati i pokazati svoje govorne i debatne sposobnosti na engleskom jeziku. "Cijela Monta ponosna je na našu Romanu, Anu i Ivanu. Naša mlada škola po prvi put se uključila u međunarodno natjecanje iz engleskog jezika i ostvarila nevjerojatan uspjeh. Najuspješniji smo hrvatski sudionici ovogodišnjeg natjecanja i sigurno će ovaj uspjeh biti motivacija svim našim talentiranim učenicima da razviju svoje sposobnosti i pokažu što znaju i mogu", poručuju iz ove dubrovačke škole.

- U cijelu priču ušli smo s velikim entuzijazmom koordinatorice, profesorica engleskog jezika i učenika naše škole. Od 54 učenika koji su sudjelovali na školskoj razini, 6 učenika je prošlo dalje na državno natjecanje gdje su ostvarili izvrstan uspjeh i prema broju bodova prešli prag potreban za prolazak dalje. Međutim, prema pravilima o sudjelovanju na natjecanju koje želi da sve prijavljene zemlje budu zastupljene, samo najbolji idu dalje. Sudjelovanje na ovom polufinalnom natjecanju našoj Romani je donijelo nezaboravljivo iskustvo, nova poznanstva i veliko priznanje za dosad uloženi trud. Našoj smo Romani izuzetno i neopisivo zahvalni što je našoj maloj školi donijela veliko priznanje i prikazala nas u najboljem svjetlu. Na ovaj uspjeh naše učenice i naše škole gledamo i kao na uspjeh Grada jer smo ove godine bili jedini koji smo se prijavili. Vidjeti ime naše škole i našeg Grada pri vrhu ljestvice europskog uspjeha u znanju između samo troje učenika iz Hrvatske u ovoj kategoriji u kojoj smo se i mi natjecali izaziva ponos i neopisivo zadovoljstvo - navodi mentorica Ana Šimunović.

27. travanj 2024 13:10