StoryEditorOCM
DubrovnikDUBROVAČKI UGOSTITELJI O 'SJEČI' JAVNIH POVRŠINA

Čemu diskriminacija? Neka uzmu Prijeko i režu 5 posto svima, pa ćemo svi bit' jednaki!

Piše Kristina Filičić
5. studenog 2019. - 12:21
Stolovi i stolice ugostiteljskih objekata unutar povijesne jezgre prostiru se na čak 3795 metara četvornih javne površine. Obuhvat će se s prvim danom 2020. godine smanjiti za tristotinjak kvadrata jer će se svim ugostiteljskih objektima koji su dosad u zakupu imali više od 25 četvornih metara javne površine ona smanjiti za deset posto. Ta odredba 'kači' čak 56 ugostiteljskih objekata.

- Ako mora, mora. Svaki nedostatak izravno udara jer onda moraš smanjit' osoblje. Pa će biti dva manje zaposlena, manje prinosa, doprinosa i gradu i državi i meni. Nek' oni smanjuju – kaže ugostitelj Niko Bore, vlasnik objekta 'Kamenice' na Gundulićevoj poljani koja, kaže, može podnijeti još stolova.
 

Svi odmažu


- Ima još mjesta, a oni prave mjesto golubovima umjesto stolovima koji pridonose gradu i radu. Ja imam 90 kvadrata, znači dobivam 9 kvadrata manje. Neka smanje, smanjit ću i ja stolove. No, drugo je smanjiti u maloj uskoj ulici gdje se ne može pasat', a ođe je širina. Imam kvadrata i više nego što mi treba. Ali, dignut ću četiri stola i gotovo. Ja opet mogu sva 22 stola držat' jer su to manji stolovi za dvije osobe, ali ću ih dignut. Zašto se mučit, kad svi odmažu – zaključuje Bore.

Gradska odredba nije dobro 'pala' ni Tomislavu Ivušiću, vlasniku 'Cele'. Njegovih 150 kvadrata umanjuje se za 15:

- Negdje u ulicama gdje se davalo šakom i kapom stolove i stolice i smanjivalo koridore, to razumijem, ali da se tu ide ukidat'? Ići s politikom da se nikome ne zamjeri pa 'ajmo svima', mi je malo glupo... 

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Dubrovačkog vjesnika!

28. travanj 2024 09:40