StoryEditorOCM
DubrovnikPONEDJELJAK, 17. SVIBNJA|

Časopis Mjera Društva arhitekata Dubrovnik organizira kolokvij na temu "Turizam i stanovanje"

Piše Dv
12. svibnja 2021. - 08:11

Znanstveno vijeće za turizam i prostor Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i časopis Mjera Društva arhitekata Dubrovnik organiziraju i pozivaju na kolokvij "Turizam i stanovanje", koji će se održati online u ponedjeljak 17. svibnja 2021. od 12 do 14.30 sati.

Na kolokviju će se raspravljati o sljedećim temama: Što je urbanistički i prostornoplanski prioritet: mjesto ili destinacija? Kakav je odnos turizma i tržišta nekretnina? Kako poboljšati kvalitetu života i stanovanja u turističkoj destinaciji? Kako revitalizirati stanovanje u povijesnim jezgrama? Kako zaštititi socijalno stanovanje u turističkim destinacijama?

Kolokvij će otvoriti akademik Nikola Bašić, predsjednik Znanstvenog vijeća, a moderatori su dr. sc. Saša Poljanec Borić, zamjenica predsjednika ZV za turizam i prostor, znanstvena savjetnica u Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar i Božo Benić, mag. ing. arch., predsjednik Društva arhitekata Dubrovnik i urednik časopisa Mjera. Na kolokviju sudjeluju prof. dr. sc. Ognjen Čaldarović, dr. sc. Neven Ivandić, mr. sc. Neda Telišman-Košuta, Sanja Turk, prof. dr. sc. Branko Blažević, Helena Tolić, doc. ddr. sc. Ingeborg Matečić, dr. sc. Jelena Zlatar Gamberožić, doc. dr. sc. Sven Marcelić, prof. dr. sc. Josip Belamarić, Jere Kuzmanić, prof. mag. Tadej Glažar, Nebojša Antešević, Stjepko Golubić, Zrinka Maranić, Mate Rupić, doc. art. Dinko Peračić i doc. art. dr. sc. Krunoslav Ivanišin.

24. svibanj 2024 00:00