StoryEditorOCM
Dubrovnik18. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Burna rasprava vladajućih i oporbe

Piše DV Foto: DV
10. prosinca 2018. - 13:37
Osamnaesta sjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika započela je danas u 11 sati, a na sjednici na kojoj je prisutan 21 vijećnik od njih 25 nalazi se dnevni red s ukupno 45 točaka. Vijećnici će danas između ostaloga rapravljati o izmjenama i dopunama Proračuna za 2018., ali i o Prijedlogu Proračuna za 2019., kao i o izmjenama i dopunama PPU-a i GUP-a Grada Dubrovnika.
 
Na samom početku sjednice održana je minuta šutnje za prvog hrvatskog predsjednika dr. Franja Tuđmana nakon čega je uslijedilo otvaranje sjednice i glasanje o dnevnom redu.
 
S dnevnog reda je skinut Prijedlog programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2019. godinu, a predložena točka dnevnog reda o Raskidu ugovora o koncesiji za tvrđavu Imperijal s tvrtkom Razvoj Golf koju je i ovaj put predložio vijećnik Ljubo Nikolić (Srđ je Grad) nije naišla na podršku ni ovaj put.
 
Viječnička pitanja otvorio je Emilio Puljizević (HDZ) upitavši gradonačelnika o radovima na rasvjeti u Zatonu jer tri tjedna nakon završetka radova Zaton je još uvijek bez rasvjete i u potpunom mraku.
Odgovarajući na ovo pitanje gradonačelnik je kazao kako se radi o izmjeni 45 rasvjetna stupa te kako se s radovima malo kasnilo zbog vremenskih uvjeta. Prema riječima gradonačelnika Frankovića završetak radova očekuje se u nadolazećim tjednima.
Vijećnička pitanja "uvukla" su u Gradsku vijećnicu i sukob koji u dubrovačkom medijskom prostoru.
Sve je potaknula HDZ-ova vijećnika Katarina Doršner svojim pitanje gradonačelniku o izjavi Igora Miošića kako su svi oni koji glasuju za HDZ ološ, ali i o lekcijama liste Srđ je Grad o sukobu interesa, o UPU-u sv. Jakov gdje surađuju s Ivanom Kusalićem. Doršner je izjave nazvala "intelektualnim elitizmom" te je upitala gradonačelnika je li vrijeme da se žustrije reagira.
 
" Kada bi našu oporbu ujedinila želja za napretkom i uspjehom mogli bismo reći da imamo časnu i ponosnu, pravu oporbu. Izmišljati, ne govoriti istine, manipulirati medijskim prostorom, govori isključivo i jedino o oporbi. Kad u isto vrijeme uzvratimo legitimnim pitanjima govori se da idemo ad hominem. Nazvati sve članove HDZ-a, sve glasače jedne stranke ološem, to mi smeta. Na moje direktno pitanje znači li to da su moja braća , sestra, majka, otac ološ, jedan od vodećih ljudi liste Srđ je Grad kaže da je odgovor je potvrdan", kazao je gradonačelnik Franković dodajući kako sve stranke u svojim redovima imaju ljude s devijantnim ponašanjem od kojih se treba ograditi i distancirati. odgovarajući na ovo pitanje gradonačelnik Franković osvrnuo se i na tzv. aferu zemljišta kraj Mihajla, koju je nazvao izmišljenom.
 
30. travanj 2024 19:17