StoryEditorOCM
DubrovnikPOSTIZBORNA PRESSICA

BRANKO BAČIĆ Da je naša županija jedna izborna jedinica, HDZ bi osvojio šest mandata

Piše i snimio: Romano Radonić
27. svibnja 2019. - 12:43
- Jučerašnji izbori su pokazali da je DNŽ uistinu utvrda HDZ-a, iščitavamo podršku birača, podršku zbog rada našeg župana, gradonačelnika Frankovića te ostalih gradonačelnika i načelnika. Potvrda je ovo onoga da smo najuspješnija županija u privlačenju EU fondova. HDZ bi osvojio šest mandata da je naša županija bila jedna izborna jedinica - ustvrdio je predsjednik županijskog HDZ-a Branko Bačić na konferenciji za novinare nakon nedjeljnih izbora za EU parlament.

No, Branko Bačić je priznao da je HDZ s 4 mandata osvojio manje od očekivanog.

- Cilj je bio osvajanje pet mandata, kako taj cilj nismo dosegnuli tako i nismo skroz zadovoljni. No, imat ćemo mandata isto kao i sad, ništa se tu nije bitno promijenilo. Jesmo očekivali peti mandat, no sad će trebati analizirati izbore, onda ćemo znati puno više. Treba vidjeti koliko je svemu doprinos velikog broja lista na desnom spektru. Vlada je puno napravila oko EU fondova i podizanja gospodarstva, gdje smo krenuli od niskog starta. Vjerujem da ćemo s dobrim radom u budućnosti ostvariti dobar rezultat - izjavio je Bačić. Osvrnuo se i na samostalan izlazak HDZ-a pred birače:

- Htjeli smo izmjeriti vlastitu u snagu. Ne mislim da je to bila greška. Važno je da stranke izlaze same na izbore, a da se poslije događaju postizborne koalicije. Tako se može valorizirati vrijednost svake političke stranke - mišljenja je Bačić.

HDZ je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji dobio 34,39 posto glasova. HDZ je pobijedio i na razini Grada Dubrovnika gdje je dobio 29,68 posto glasova birača. HDZ je pobijedio u svih pet gradova županije, te u 14 od 17 općina.
Na konferenciji za novinare Bačić, župan Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković zahvalili su se biračima.

-  Ova županija je i europska regija po mnogo čemu, a posebno po činjenici da odlično koristimo EU fondove. Aktivni smo u Bruxellesu s našim uredom, sudjelujemo u brojnim EU intitucijama - napomenuo je Dobroslavić.

Dubrovački gradonačelnik Franković je podjsetio je na drugu godinu rada njegove gradske uprave.

- Prošle godine smo imali kotarske izbore, sad imamo europarlamentarne. Prošle godine smo dobili u većini kotareva i mjesnih odbora, a ove godine smo pobijedili u svim gradskim kotarima i mjesnim odborima. Možemo biti zadovoljni. - ocijenio je Franković.


 
30. travanj 2024 15:32