StoryEditorOCM
DubrovnikDON MUŽIĆ POZIVA NA USKRAĆIVANJE PRIČESTI SVIMA KOJI SU ZA ISTANBULSKU KONVENCIJU

BISKUP UZINIĆ O SPLITSKOM SVEĆENIKU Izjavama o Istanbulskoj tjera ljude iz Crkve, a poslanje nam je da se ljudi u nju vrate!

Piše DV/SD
17. travnja 2018. - 12:00

Oni koji su nominalno kršćani a glasali su za ratifikaciju Istanbulske konvencije po savjesti neka računaju da ne smiju pristupati pričesti dok se ne pokaju i javno ne opozovu svoj sramotni čin, donosi Slobodna Dalmacija. Svećenici su takvima dužni po savjesti uskratiti pričest – poručio je splitski svećenik don Josip Mužić. Njegova poruka izazvala je lavinu komentara, negodovanja saborskih zastupnika, a da takve riječi nisu u duhu evanđelja, smatra i dubrovački biskup Mate Uzinić.

Nakon što ga je SDP-ovac Bojan Glavašević upitao slaže li se s takvim tumačenjem, biskup Uzinić, koji je vrlo aktivan na Twitteru, promptno je odgovorio.
– Uz napomenu da bi se neki nakon svega što su javno rekli – i "za" i "protiv" – sami trebali upitati pripadaju li još uvijek Crkvi, sa spomenutim mišljenjem se ne slažem. Ono nije u duhu evanđelja. Poslanje nam nije tjerati ljude iz Crkve, nego im pomagati da se u nju vrate – odgovorio je Uzinić Glavaševiću na Twitteru.
U HDZ-u ne žele službeno odgovarati na prozivanja splitskog svećenika, ni zaoštravati polemiku s Crkvom, no neki od zastupnika s kojima smo razgovarali konsternirani su porukom don Mužića.

– Vjernik sam, i smatram da Crkva ima pravo sudjelovati u svim raspravama, ali izjave kao što je ova don Mužića, koji je, valja reći, izrazito obrazovan svećenik, sramota su za cijelu Crkvu. Mene nitko neće odbiti od Crkve, u nedjelju sam bio na misi i pričesti, ali, nažalost, ovakvi i slični istupi odbijaju mnoge vjernike koji više ne dolaze na mise – kazao nam je istaknuti zastupnik HDZ-a koji je glasao za Istanbulsku konvenciju. 
 Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

27. travanj 2024 23:48