StoryEditorOCM
DubrovnikMALA BRAĆA

„Noći svjedoka“: fra Kirill Gorbunov iz Moskve, s. Houda Fadoul iz Sirije i Marc Fromagera iz Francuske 

Piše DV
23. rujna 2018. - 10:36
Vijeće za mlade Dubrovačke biskupije u suradnji s nakladničkom kućom „Sakramento“ i Marcom Fromagerom, predsjednikom francuskog ogranka zaklade papinskog prava „Pomoć Crkvi u nevolji“, po prvi put priređuju program „Noć svjedoka“ u Dubrovniku. Najprije će biskup Mate Uzinić predvoditi misno slavlje za sve progonjene kršćane, večeras u 19 sati, u crkvi Male braće, a u 20 sati počinje meditativni program.

Kako objavljuje Dubrovačka biskupija, riječ je o programu koji se od 21. do 24. rujna prvi put održava na ovim prostorima u četiri grada (Sarajevo, Kotor, Dubrovnik i Međugorje), a njime se poziva na molitvu za progonjene kršćane, odnosno one koji daju svoj život za Krista. Cilj je molitva i podsjećanje na žrtve progona i ubijanja, odnosno mučenike čija se nova imena, nažalost, svake godine objavljuju u tzv. martirologiju, popisu ubijenih svećenika i vjernika-laika.
 
U okviru programa koji obično traje oko sat i pol vremena mogu se čuti svjedočanstva onih koji žive na područjima gdje se takvi zastrašujući progoni događaju ili su ih sami preživjeli. Na prvoj „Noći svjedoka“ u Dubrovniku fra Kirill Gorbunov, generalni vikar iz Moskve, s. Houda Fadoul iz Sirije i Marc Fromagera iz Francuske svjedočit će o stanju na prostorima gdje žive i iskustvima koja su proživjeli.
30. travanj 2024 19:27