StoryEditorOCM
DubrovnikBIVŠI O BUDUĆEM

Andro Vlahušić: "E, da sam se ja mogao kandidirati, sve bi bilo drugačije! Pobijedio bih u prvom krugu"

Piše Silvia Rudinović
4. lipnja 2017. - 23:44

"Mato Franković je čovjek koji je samo temeljem političke egzekucije danas dobio priliku biti gradonačelnikom Dubrovnika. Nemamo gradonačelnika koji zaslužuje da se naziva gradonačelnikom. Nije pobijedio u normalnoj utakmici. Napraviš prijeki sud i političku egzekuciju, a onda se praviš važan i uđeš u koaliciju s onima koji lažno svjedoče i koji su proces pripremili", ovako je na izglednu pobjedu Mata Franovića, HDZ-ova kandidata za gradonačelnika Dubrovnika, reagirao Andro Vlahušić (HNS).

"On je napravio lex Vlahušić! Znao je da me ne može pobijediti. Izgubio je i na prošlim izborima. Kad uđe u moj ured, vidjet će moju sliku u ogledalu i znat će da to nije njegovo! Nije pošteno napravio", izjavljuje u izbornoj noći bivši dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić kojemu je zakonom zapriječena kandidatura na lokalnim izborima zbog pravomoćne presude u slučaju Šipan.

"Nadam se da su u stožeru i Orlić i Vićan", kaže Vlahušić i poručuje Frankoviću kako se političke egzekucije pamte.

Uvjeren je da bi Frankovića pobijedio u već u prvom krugu izbora, da je imao priliku kandidirati se.

Priznaje poraz HNS-a, a rezultati izbora u Dubrovniku očekivani su za bivšeg gradonačelnika. Unatoč porazu, za svog kandidata, Valentina Dujmovića kaže kako je ostvario izvanredan rezultat i uvjeren je da bio pravi izbor u ovim okolnostima.

"U osam godina sam riješio sve važne probleme u gradu, pa će novu gradsku upravu dočekati miran i stabilan grad. Sve je cakum-pakum! Dočekuje ih sređen grad, sve pripremljeno za sezonu, gradski projekti završeni ili pri kraju, uredno poslovanje", na kraju poručuje nasljednicima.

27. travanj 2024 15:37