StoryEditorOCM
DubrovnikGRAD PO MJERI |

Aglomeraciji Dubrovnik 881 milijun kuna, botanički vrt na Lokrumu oduševio dizajnom, Mokošici 63 parking mjesta, GK Ploče iza Grada dobio prostor

Piše Grad Dubrovnik
20. studenog 2020. - 09:37
IZGRADNJA DUBROVAČKOG VODOVODA I KANALIZACIJE

JASPERS odobrio 881 milijun kuna za Aglomeraciju Dubrovnik

Nakon dugotrajnog postupka uspješno je završen težak i opsežan posao u kojem su sudjelovali Vodovod Dubrovnik, Upravni odjel za europske fondove i međunarodnu suradnju Grada Dubrovnika i Hrvatske vode.

Projekt Aglomeracije Dubrovnik 'Razvoj vodno-komunalne infrastrukture' dobio je ''zeleno svjetlo'' JASPERS-a, odnosno pozitivno mišljenje Independent Quality Review. Slijedi potpisivanje ugovora čime će započeti najveći infrastrukturni zahvat u vodoopskrbni i kanalizacijski sustav Dubrovnika u njegovoj povijesti, uz osigurana bespovratna sredstva iz fondova Europske unije.

image
Aglomeracija je dobila zeleno svjetlo
Grad Dubrovnik


Ukupna vrijednost projekta 'Aglomeracije' iznosi 881.208.682,00 kuna, a njegova provedba između ostalog obuhvaća izgradnju novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda UPOV Petka te izgradnju cjelokupne nedostajuće kanalizacijske i vodoopskrbne mreže na području cijelog grada Dubrovnika.

Projektom su obuhvaćena ulaganja u sustav javne vodoopskrbe u naseljima Dubrovnik, Zaton – Orašac i Moševići – Visočani te sustav javne odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u naseljima Bosanka, Čajkovica, Čajkovići, Donje Obuljeno, Dubrovnik, Gorenje Obuljeno, Knežica, Komolac, Lozica, Mokošica, Nova Mokošica, Osojnik, Petrovo Selo, Pobrežje, Prijevor, Rožat, Sustjepan i Šumet.

Rješenje otpadne odvodnje
- Ovim projektom rješavamo veliki problem i činjenicu da sedamdeset posto objekata u Dubrovniku nije imalo priključak na kanalizaciju ', kazao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Naglasio je i kako je ovim projektom Grad Dubrovnik osigurao više od milijardu kuna iz europskih fondova.


JU REZERVAT LOKRUM

Projektu „Lokrum - Botanički vrt“ posebno priznanje na Izložbi hrvatskog dizajna

Projekt „Lokrum - Botanički vrt“, rad Studija Šesnić&Turković, dobio je posebno priznanje na Izložbi hrvatskog dizajna 19/20 u kategoriji Prostorne i grafičke intervencije i sistemi. Nagrade i posebna priznanja Hrvatskog dizajnerskog društva proglašene su 12. studenog, a on-line izložbA nagrađenih radova održava se u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu od subote 14. studenog do 5. prosinca. Ukupno je prijavljeno 497 radova, od kojih je komisija odabrala 294, od toga 247 profesionalnih i 47 studentskih radova.

image
Arboretum na Lokrumu
Grad Dubrovnik


Autorski tim tvrtke Normala i studija Šesnić&Turković izradili su projektnu dokumentaciju za uređenje i opremanje Botaničkog vrta investitora Javne ustanove Rezervat Lokrum, a prema kojoj su i izvedeni radovi koji su završeni na proljeće ove godine. U izradi dokumentacije u segmentu dizajna sudjelovali su Marko Šesnić, Goran Turković i Andrea Sužnjević dok su za arhitekturu bili zaduženi Roman Šilje, Milan Štrbac i Tihana Vučić (Normala). Ilustraije je izradila likovna umjetnica Katarina Ivanišin Kardum.

Nova mladost starog vrta
Botanički vrt osnovan je 1959. godine, a njegovom obnovom JU Rezervat Lokrum revitalizirala je njegov sadržaj. Također i podarila vrtu novu mladost za buduće naraštaje kao osnovu za novi početak.



PROMETNE INVESTICIJE

Nova 63 parkirališna mjesta u Mokošici

Završeni su radovi na izgradnji parkirališta u Novoj Mokošici, na predjelu između Ulice Marina Kneževića i ulice Između dolaca. Izgradnjom parkirališta osiguralo se novih 63 parkirališnih mjesta, kao i skalini za pješačku komunikaciju, što će uvelike olakšati svakodnevne probleme stanovnika ulica Marina Kneževića i Između dolaca. Izvođač radova je tvrtka Dubrovnik ceste, a vrijednost radova iznosi 2.581.837,00 kuna s PDV-om.

image
U Mokošici je sve više novih parkirališnih mjesta
Grad Dubrovnik


Uređeno parkiralište prošlog je tjedna obišao gradonačelnik Mato Franković, a pritom je najavio nastavak ulaganja u prometnu infrastrukturu najvećeg dubrovačkog prigradskog naselja. - U posljednjih godinu dana Mokošica je dobila nešto više od 200 parkirališnih mjesta što nikako nije dovoljno i mi se već sada pripremamo za novi investicijski ciklus, za nastavak gradnje još najmanje 300 parkirnih mjesta – istaknuo je gradonačelnik Franković.

Parking za Mokošicu
- Vjerujem da ćemo korak po korak riješiti jedan od najvećih komunalnih problema Mokošice, a to je upravo nedostatak parkirališnih mjesta - uvjeren je gradonačelnik Mato Franković.


MJESNA SAMOUPRAVA

Gradski kotar Ploče iza Grada dobio prostor za rad

Na adresi Ulica Frana Supila 9 u utorak je otvoren novi prostor GK Ploče iza Grada, u nazočnosti gradonačelnika Mata Frankovića, predsjednika Vijeća GK Srđan Obad i drugih članova Vijeća.

U adaptaciju i uređenje prostora od 56,5 kvadratnih metara Grad Dubrovnik utrošio je 21,896,25 kuna s PDV-om čime su osigurani adekvatni uvjeti za rad ovog kotara koji je do sada djelovao bez vlastitog prostora. Izvedeno je uklanjanje drvenog poda i postavljanje pločica, izrada i ugradnja prozora te soboslikarski radovi, dok je potrebni namještaj te ostalu opremu poput računala i printera Grad osigurao iz postojećih zaliha.

U proteklom razdoblju obnovljen je prostor GK Montovjerna te prostori mjesnih odbora Osojnik i Ljubač. GK Mokošica i Komolac dobili su nove prostorije, a na širem gradskom području proveden je i niz ulaganja u društvene domove.

image
Sastanak u novim prostorima GK Ploče- Iza Grada
Grad Dubrovnik
26. travanj 2024 19:53