StoryEditorOCM
DubrovnikPRIKUPLJANJE POTPISA

'OPTIMIZAM ZA HRVATSKU' Prikupljanje potpisa za Kolindu Grabar-Kitarović počelo jutros ispred gruške place

Piše DV
23. studenog 2019. - 11:48
Traje prikupljanje potpisa za predsjedničke kandidate, a među njima i za aktualnu predsjednicu u utrci za drugi mandat na Pantovčaku Kolindu Grabar-Kotarović, koji su započeli jutros ispred gruške place. Na prikupljanju potpisa jutros su bili i gradonačelnik Mato Franković te predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica, ali i ostali istaknuti HDZ-ovi članovi. Od petka u ponoć teku rokovi za prikupljanje 10 tisuća potpisa koliko ih za predsjedničke izbore moraju prikupiti potencijalni kandidati za Pantovčak.

Ekipa je kasnije posjetila i punkt ispred trgovačkg centra Tommy u Lapadu u DOC-u, a svi koji žele dati potporu nekom od predsjedničkih kandidata imaju za to priliku također na brojnim frekventnim mjestima na užem gradskom području.
Potpisi se prikupljaju u 12 dana. Na obrascima Državnog izbornog povjerenstva (DIP), svaki birač potpisom može poduprijeti samo jednog kandidata, a valjanost potpisa provjeravat će se pri predaji kandidature.

Predsjednički izbori zakazani su za nedjelju, 22.prosinca. Ne dobije li tada niti jedan predsjednički kandidat većinu glasova birača, za dva tjedna, 5. siječnja 2020. održat će se drugi krug u koji će ući dva kandidata s najviše dobivenih glasova.
28. travanj 2024 17:47