<p>DV<br>Dubrovnik, 220823.<br>Slasticarna Gianni, za marketing.<br>
VRIJEME JE ZA SLADOLED

Slastičarnica Gianni: okusi djetinjstva i kreativnost sadašnjosti

Piše PROMO
Foto Mihael Barisic /Cropix
28. kolovoza 2023. - 08:37

Uspomene su često vezane uz osjetila. Pamtimo okuse djetinjstva, savršenu slasticu s putovanja, a slastičarnica Gianni, u Ulici kneza Damjana Jude, pomno birajući ričete i sastojke, svojim gostima želi pružiti upravo to. Čulno pamćenje. Dokaz su izvrsni komentari ljubitelja zemaljskih užitaka po društvenim mrežama.

Vlasnik, Đani van Bloemen, po završetku školovanja svoj je put pastry chefa gradio od Pucić Palaca do Michelinovom zvijezdom ovjenčanog Restauranta 360, da bi prije pet godina, u prizemlju obiteljske kuće u Karmenu, pored zidina, otvorio svoju pastićeriju.

- Radio sam s vrhunskim europskim chefovima koji su mi i danas inspiracija u poslu. Okupio sam 12 sjajnih i ambicioznih ljudi s kojima radim. Kod nas nema krema iz vrećica, sve je onako kako treba biti u jednoj pastićeriji – kaže Đani.

Svakodnevno se pripremaju kolači i sladoledi od vrhunskih namirnica, svježeg mlijeka, vrhnja, Valrhona čokolade, organskih hrvatskih proizvoda, pijemontskih lješnjaka, ‘zelenog zlata‘ - najboljih sicilijanskih pistacija i ‘crnog zlata‘ – madagaskarske vanilije.

Najistančanija nepca pronaći će omiljeni okus među sladoledima u kojima su lokalni sastojci zvijezde. Sezona je smokava pa je u pripremi tart s ovim božanskim plodovima, medom i lješnjacima. U ponudi imaju veganske i sladolede bez glutena te razne okusa sorbeta profinjene senzibilnosti za osobe osjetljive na laktozu.

- U ponudi imamo 16 različitih okusa, među njima sladoled od dubrovačke divlje naranče, zatim od bijele čokolade, keksa i jagode te od lavande i meda. Nudimo fenomenalan sladoled od pistacija izvrsne kvalitete, a izdvojio bih i sorbet od kokosa i bosiljka te sorbet od svježeg pipuna koji je upravo u sezoni – kazuje Đani van Bloemen.

27. travanj 2024 15:05