StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoMARENDA ILI BRUNCH?

Za Uskrs u Dubrovniku osam tisuća turista

Piše DV
12. travnja 2017. - 12:56

Turistička zajednica grada Dubrovnika najavljuje dolazak oko osam tisuća, uglavnom inozemnih turista za uskrsne blagdane. Očekivanja su to dubrovačkih turističkih djelatnika, a uz hrvatske, stižu turisti iz Španjolske, Koreje, Ujedinjenog Kraljevstva,  i drugi.

Turistička zajednica je i ove godine pripremila tradicionalni program na Stradunu: penganje jaja i zabavne programe. Tijekom  Velikog  tjedna organizira se više koncerata uz tradicionalne korizmene crkvene obrede. Na najveći katolički blagdan Uskrs, 16. travnja, u organizaciji TZ grada Dubrovnika, 10 sati i 30 minuta će nastupiti KUD Ivan Vitez Trnski iz Nove Rače, nakon čega slijedi prigodni koncert Klape Subrenum na Stradunu a djevojke u narodnim nošnjama svim turistima i posjetiteljima dijelit će pengana jaja i letke s opisom tradicionalnih običaja dubrovačkog kraja. Od 10 sati kreće radionica penganja jaja udruge Dubrovački primorski svatovi.

Turistička zajednica organizira još nešto, usrksnu marendu ili brunch, a to predstavljaju ovako: "Duž cijele hrvatske obale Jadrana, jedan od najpopularnijih dnevnih obroka bila je svakako marenda. Riječ je o  kasnojutarnjem obroku koji se konzumirao oko 11 sati i kasnije, a ovaj lokalni izraz ima svoju internacionalnu inačicu u nazivu brunch. Brunch  sve više zamjenjuje i tradicionalni objed, posebno za blagdan Uskrsa, pa je TZ grada Dubrovnika je za sve inozemne turiste i posjetitelje Dubrovnika, kao i lokalno stanovništvo priredila  gastro dane pod nazivom "Uskrsni brunch", od 15. do 17. travnja".

Gdje možete na bruch, znaju u TZ-u.

28. travanj 2024 13:28