StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoPORED CEHA I KOMORE

Što je udružilo dubrovačke ugostitelje?

Piše DV
23. ožujka 2017. - 12:14

Dubrovački ugostitelji okupili su se u utorak, 21. ožujka, i osnovali udrugu kao krovnu organizaciju i obrtnika i trgovačkih društava. 
- Ovom prilikom želimo prenijeti poruku svim našim kolegama da naša Udruga ne radi razliku između „velikih“ i „malih“, između „bitnih“ i „nebitnih“, već se zalaže i radi na jedinstvenom cilju osiguranja uvjeta za bolje sutra - poručili su s osnivačke skupštine.

Udrugu ugostitelja Dubrovnik prvih šest mjeseci vodit će Ante Vlašić, predsjednik strukovne grupe ugostitelja pri Županijskoj gospodarskoj komori, a potpredsjednici su mu Nikolina Farčić, predsjednica Ceha ugostitelja, i Mislavom Garmazom, dok je tajnica Udruge Dubravka Škurla.
U Predsjedništvo su izabrani Niko Grljević, Maro Hajdarhodžić, Erih Kolak, Marijo Lapačina, Alisa Nenadić, Miho Obradović, Ana Obrvan, Alen Perišić, Toni Rilović, Ivica Tolja i Damir Tursunović.

- Smisao udruživanja jest da se interesna skupina okupi i zajedničkom snagom komunicira i argumentirano raspravlja u nastojanju da se izbjegne jednostrano donošenje  značajnih odluka koje bi mogle dugoročno negativno utjecati na poslovanje jedne od najvažnijih industrija RH. Ugostiteljstvo, kao sastavni dio gospodarstva i turizma, iznimno je bitno kako za proračun i njegove prihode, tako i za imidž Republike Hrvatske osobito u kontekstu turističke destinacije. Indikativno je da se ova Udruga osnovala u gradu Dubrovniku koji predstavlja sinonim za vrhunsku turističku destinaciju - stoji u priopćenju novoosnovane Udruge ugostitelja Dubrovnika.

26. travanj 2024 21:40