StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoPOTPISALI UGOVOR S TVRTKOM LEMAX

Putnička agencija Atlas dobila novo softversko rješenje

Piše DV
29. studenog 2018. - 12:51
Šibenska tvrtka Lemax potpisala je ugovor s putničkom agencijom Atlas za implementaciju softverskog rješenja koje će pokriti sve segmente poslovanja rada putničke djelatnosti.
Kao što nama word omogućuje pisanje i uređivanje sadržaja, excel automatizaciju izračuna, tako to čini i ovaj softver. Kada se implementira, omogućuje korištenje funkcionalnosti svih područja koja na zaslonu računala korisnik vidi. Rješenje Lemax unaprjeđuje poslovanje turističkih agencija povećanjem učinkovitosti zaposlenika, porastom prodaje pomoću niza marketinških i prodajnih funkcionalnosti te smanjenjem mogućnosti ljudske pogreške naprednom automatizacijom.
Lemax omogućuje potpunu automatizaciju prodajnog procesa, od trenutka kada agencija zaprimi upit za turističku uslugu, preko provjere raspoloživosti te usluge s dobavljačem, sve do uplate i izrade računa i ponuda. Dok sustav radi za njih, zaposlenici se mogu usmjeriti na rast poslovanja.
Na konkretnom primjeru to izgleda ovako: Na e-mail stigne upit, softver radi poveznice sa svime što je u nekom upitu navedeno. Zaposlenik ne mora zvati velik broj dobavljača kako bi saznao potrebne informacije. Osim toga, kada se sve informacije u sustavu ispune, postoji proces praćenja, odnosno podsjetnika do trenutka pristanka na suradnju ili odustajanja. U slučaju pristanka, rezervacije, prijave, naplate, kontrole naplate i pružanja krajne usluge u procesu su automatizirane.

Domaće rješenje

Potpisom ovog ugovora, tvrtka Lemax nastavlja svoje uspjehe, te nakon potpisa najvećeg globalnog ugovora od svog osnutka – onog s tvrtkom Asian Trails, vodećom turističkom agencijom iz Tajlanda - nastavlja s osvajanjem domaćeg tržišta. Rješenje, u cijelosti kreirano hrvatskim znanjem, hrvatskim investicijama i radom hrvatskih stručnjaka, uspješno će krenuti u implementaciju, dok se cjelokupna integracija očekuje do travnja 2019. godine.
Atlasu će se ovim osigurati pokrivenost svih segmenata turističkog poslovanja, omogućiti ubrzanje poslovnih procesa, dugoročne uštede, lakše praćenje krajnjih kupaca i korisnika usluga, te cjeloviti obuhvat aktivnosti putničke agencije.
- Integracija Lemaxa u Atlasu samo je prvi korak, a krajnji cilj nam je integrirati rješenje u poslovanje cijele grupacije. Ne smijemo zaboraviti kako je čovjek bio i ostao ključ uspjeha u turizmu, te će najbolje tehnološko rješenje otvoriti novi prostor za razvoj svih segmenata poslovanja – rekao je Tomislav Varga, predsjednik Uprave Atlasa i adriatica.net grupe, te istaknuo da ih 'iznimno veseli odabir domaćeg rješenja koje pokriva sve njihove potrebe'.
Direktor Lemaxa, Mate Kostovski, naglasio je da je 'činjenica da prihodi njihovih korisnika diljem svijeta rastu iz godine u godinu pokazatelj da pružaju vrhunski proizvod', te da vjeruje da će 'poslovanje agencije Atlas s novim softverom doseći višu razinu'.
28. travanj 2024 07:44