StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoPROTOKOL GRADA DUBROVNIKA

Jačanje suradnje Dubrovnika i Raba

26. rujna 2017. - 17:48

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković ugostio je kolegu gradonačelnika Grada Raba Nikolu Grgurića i njegova pomoćnika, rabskog pročelnika Upravnog odjela za komunalni sustav i zaštitu okoliša Matka Krstačića.
 
Tom su prilikom dvojica gradonačelnika razgovarala o projektima gradskih uprava s naglaskom na projekte očuvanja spomeničko - kulturne baštine i razvoja održivog turizma. Domaćin je gostima naglasio da se Dubrovnik može pohvaliti iznimno očuvanom kulturno- spomeničkom baštinom, za što je najveća zasluga Društva prijatelja dubrovačke starine koje upravlja i gospodari cjelokupnim dubrovačkim fortifikacijskim sustavom. Istaknuo je u tom kontekstu i obnovu Sokol grada te brigu o Stonskim zidinama i obnovu Kneževa dvora u Slanome.

Gradonačelnik Raba je uzvratio da Rab, također, obiluje raznovrsnom baštinom iz različitih povijesnih razdoblja te da bi voljeli po uzoru na Dubrovnik osigurati konstantnu brigu i očuvanje naslijeđa.

Osim o projektima i modelima očuvanja baštine dvojica su gradonačelnika razgovarali i o razvoju turizma, posebno se osvrnuvši na aktualnu problematiku s kojom se susreće Dubrovnik u sektoru turizma u posljednje vrijeme.

28. travanj 2024 06:28