StoryEditorOCM

Dubrovnik se ‘izborio‘ za direktnu zračnu liniju sa New Yorkom i u idućoj godini

Piše dv
30. studenog 2022. - 12:25

Američki avio prijevoznik United Airlines i u idućoj će godini direktnim letovima povezivati Dubrovnik i New York, potvrdio je to objavom na društvenim mrežama dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

On se naime u Londonu, zajedno sa zamjenikom direktora Zračne luke Dubrovnik Ivanom Maslaćem te članicom Turističkog vijeća gradske turističke zajednice Sandrom Urlić sastao s predsjednikom uprave United Airlinesa Brettom J. Hartom, potpredsjednikom uprave United Airlinesa Stephenom J. Morisseyom te direktorom United Airlinesa Conorom McAuliffeom.

-Na sastanku, koji je održan povodom odrađene sezone u 2022. godini, dogovoreno je kako će United Airlines nastaviti letjeti direktnim avio linijama iz New Yorka za Dubrovnik i u 2023. godini. Unatoč brojnim izazovima za zrakoplovnu industriju u vrijeme korona krize United Airlines se odlučila pokrenuti liniju za Dubrovnik, a u ovoj godini broj letova je udvostručen u odnosu na prethodnu, uz podršku Turističke zajednice Grada Dubrovnika i samog Grada dogovoren je nastavak suradnje i ponovno uspostavljanje direktne linije iz New Yorka za Dubrovnik i u 2023. godini – napisao je Franković.

Kako neslužbeno saznajemo Dubrovnik je unatoč manjku zrakoplova na tržištu te ponudama drugih destinacija i to u državama koje avio kompanijama subvencioniraju troškove za linije, uspio zadržati United Airlines. Što to znači za dubrovački turizam, govori i zadovoljstvo čelnika te američke kompanije popunjenosti kapaciteta.

27. travanj 2024 20:45