StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoNajveći lanac marina na Mediteranu

ACI d.d. proslavio velikih 40 godina uz jubilarne nagrade za goste i zaposlenike

Piše PROMO
5. srpnja 2023. - 12:06

ACI d.d., najveći lanac marina na Mediteranu, ovog je tjedna u svim svojim marinama diljem Jadrana obilježio jubilarnu 40. obljetnicu poslovanja, a tom su prigodom uručene tradicionalne nagrade dugogodišnjim vjernim gostima te zaposlenicima koji su svojim istaknutim stažem pružili izniman doprinos razvoju tvrtke i domaćeg nautičkog turizma u cijelosti. U ACI marini Opatija te su nagrade zaposlenicima i gostima osobno uručili predsjednik Uprave Kristijan Pavić te članovi Uprave, dr.sc. Ivan Herak i Josip Ostrogović. Vizija o jedinstvenom nacionalnom lancu luka nautičkog turizma utjelovljena je osnutkom ACI-ja 1. srpnja 1983. godine, a Društvo je do danas izraslo u najveći lanac marina na Mediteranu te regionalnog predvodnika u nautičkom turizmu i zelenoj tranziciji nautičkog turizma.

„Osnutak ACI-ja kao jedinstvenog nacionalnog lanca marina je označio najvažniji iskorak u povijesti hrvatskog nautičkog turizma, a tome najbolje svjedočimo upravo danas, s odmakom od 40 godina. Hrvatska se danas ima puno pravo pohvaliti najvećim lancem marina na čitavom Mediteranu i regionalnim predvodnikom u nautičkom turizmu. Ovom prilikom zahvaljujem svim našim vjernim djelatnicima koji su posljednjih 40 godina stvarali ACI i omogućili da on danas bude jedna od najznačajnijih hrvatskih tvrtki te značajan faktor na nautičkoj karti svijeta“, izjavio je predsjednik Uprave ACI-ja, Kristijan Pavić.

Osnutkom nacionalnog lanca luka nautičkog turizma, ali i kontinuiranim strateškim ulaganjima u izvrsnost infrastrukture i ponude ACI marina, Hrvatska se prometnula u svjetsku nautičku velesilu te jednu od najkonkurentnijih nautičkih destinacija na Mediteranu, a sam ACI d.d. danas bilježi izvrsne poslovne rezultate. Nautički turizam u posljednjih se nekoliko godina pokazao najkonkurentnijim i najotpornijim na krize, što ga čini predvodnikom u ukupnim turističkim rezultatima Hrvatske te ključnom strateškom odrednicom za daljnji ekonomski napredak. Uz to, nautički turizam je od ključne važnosti i za segment koji danas po važnosti gotovo i nadmašuje poslovne rezultate, a riječ je o održivom razvoju turizma te očuvanju okoliša.

„Slaveći veliku i važnu 40. obljetnicu, odajemo počast viziji i zalaganjima onih prije nas te danas zajedno  rame uz rame gradimo budućnost nautičkog i turističkog sektora. Dugu tradiciju ljubavi i brige prema moru i okolišu nastavljamo postavljajući tehnološke trendove i predvodeći zelenu energetsku tranziciju u nautičkom turizmu. Već danas se možemo pohvaliti tehnološki najnaprednijom marinom na Jadranu, a vrlo vjerojatno i na čitavom Mediteranu – ACI marinom Rovinj, kao i brojnim drugim lukama nautičkog turizma unutar našeg lanca, u kojima implementiramo podvodne robotske i senzorske tehnologije za upravljanje čistoćom, potrošnjom energenata i prometom u našim marinama. Uz to, zauzeli smo i važnu ulogu u projektu „Dolina vodika Sjeverni Jadran“, a temeljem svega navedenog čvrsto vjerujemo da će ACI d.d. biti prvo ime domaćeg nautičkog i pomorskog sektora i u sljedećih 40 godina“,  istaknuo je dr.sc. Ivan Herak, član Uprave ACI-ja za financije, korporativno pravo i ljudske resurse.

„Nova ACI marina Rijeka u potpunosti će promijeniti vizuru čitavog grada, a nadamo se da će do kraja godine početi izgradnja morskog djela. Završetak i otvorenje morskog dijela očekujemo do 2025. godine, a zatim 2026. i otvorenje cjelokupne marine. Svakako se nadam i uvjeren sam da će upravo ACI marina Rijeka biti novi centar grada. Ovim iskorakom, Rijeka će iz jednog tranzitnog grada gdje su se ljudi zadržavali po dan ili dva, izrasti u jedno nautičko središte koje će biti svakako cilj i odredište velikom broju nautičara. Ova 50 milijuna eura vrijedna marina raspolagat će s 230 vezova, a za njenu izgradnju i poslovanje odgovarat će tvrtke ACI i GITONE Kvarner.  Uvjeren sam da će to biti jedna lijepa priča, a na tom tragu htio bih iskoristiti i prigodu 40. obljetnice te zahvaliti svim našim zaposlenicima na vjernom radu i trudu jer su upravo oni temelj ACI-ja i oni koji omogućuju da ACI danas bude ono što jest“, rekao je član Uprave ACI-ja za investicije, marketing i maloprodaju, Josip Ostrogović.

Među iskusnim članovima  ACI-jeve zajednice, koji su se istaknuli dugogodišnjim doprinosom, posebno se ističe Neda Klanac, stručna suradnica za računovodstvo i financije II koja je u ACI-ju već 35 godina. „ACI je jedna velika obitelj i upravo zato mnogi kolege ostaju dugi niz godina. Kroz toliko godina radnog iskustva čovjek zaista doživi razne situacije, no ono što pamtim i izdvajam je ljubav prema poslu i obiteljsko ozračje. To ću, sigurna sam, i dalje unositi u svoje radne dane te jednog dana sa sobom ponijeti odavde“, ističe Neda Klanac.

Među dobitnicima jubilarne nagrade povodom 40. obljetnice bio je i gost ACI marine Opatija, Gunther Hayn koji ovu marinu posjećuje već duže od 10 godina. Kako ističe, s obitelji je godinama boravio u Palma de Mallorci, no Hrvatska ih je privukla i zadržala prekrasnim čistim morem i izuzetno ljubaznim turističkim djelatnicima, među kojima se posebno ističe osoblje ACI-ja. Obilježavanje 40. obljetnice održalo se početkom srpnja u svim ACI marinama od Umaga do Dubrovnika, a ACI će ovaj važan jubilej za Društvo i cjelokupni domaći turistički sektor dodatno uveličati i središnjom proslavom u studenome ove godine.

 

 

27. travanj 2024 13:48