StoryEditorOCM
KulturaKAZALIŠTE MARINA DRŽIĆA

Županija poklonila predstavu dubrovačkim maturantima

Piše PSD.
5. prosinca 2016. - 18:35

Predstava „Brat magarac“ prikazana je danas u Kazalištu Marina Držića dubrovačkim maturantima u sklopu projekta „Poklon predstava maturantima s područja Dubrovačko-neretvanske županije“

Zamjenik župana Davorko Obuljen uvodno je pozdravio maturante te izrazio zadovoljstvo provedbom ovog i sličnih projekata u kojima Dubrovačko-neretvanska županija surađuje s osnovnim i srednjim školama. Također, naglasio je da će se ta vrsta suradnje nastaviti i u budućim projektima.

Dubrovačko-neretvanska županija pokrenula je  projekt „Poklon predstava maturantima s područja Dubrovačko-neretvanske županije“ u suradnji s Kazalištem Marina Držića Dubrovnik.

Ovo je treća školska godina u kojoj se vrlo uspješno realizira projekt i nailazi na veliki interes učenika te je i ove godine  predstava odigrana dva puta, u 12,00 i u 15,00 sati.

Ove godine Županija poklanja za maturante s područja Dubrovačko-neretvanske županije predstavu u izvedbi gostujućeg Hrvatskog narodnog kazališta Mostar "Brat magarac" čiji je redatelj Lawrence Kiiru.

Interes za navedenu predstavu su iskazale i potvrdile Gimnazija Dubrovnik, Turistička i ugostiteljska škola, Ekonomska i trgovačka škola,  Pomorsko-tehnička škola, Obrtnička škola, Privatna gimnazija, Medicinska škola, Srednja škola Fra Andrije Kačića Miošića, Srednja škola Petra Šegedina, Srednja škola Vela Luka i Umjetnička škola Luke Sorkočevića.
S obzirom na interes maturanata i pozitivna iskustva ovaj projekt se nastavlja i dalje u idućoj školskoj godini.

28. travanj 2024 00:12