StoryEditorOCM
KulturaU LAZARETIMA

Vedran Mezei predstavio zbirku pripovjedaka „Tu sam! Sedam priča na putu do odredišta“ i knjigu "Treći ključ"

Piše dv
13. kolovoza 2021. - 09:30
Vedran Mezei predstavio zbirku pripovjedaka „Tu sam! Sedam priča na putu do odredišta“ i knjigu ”Treći ključ”Maro Mitrović

U četvrtak u trećoj lađi Lazareta, Čitateljski klub u Lazaretima i Dubrovačka baština d.o.o. ugostili su mladog i uspješnog dubrovačkog književnika i glazbenika Vedrana Mezeija.

Vedran Mezei već je svojim prvijencem, zbirkom pripovjedaka „Tu sam! Sedam priča na putu do odredišta“,  u kratkom vremenu zadobio pažnju javnosti u cijeloj Hrvatskoj. Priče o različitim prijelomnim životnim situacijama smještene na poznatim svjetskim lokalitetima i ispripovijedane pristupačnim stilom,  u kojima likovi otkrivaju duhovnu snagu, svladavaju životne prepreke i izgrađuju ispunjen i vrijedan život, s lakoćom su pronašle put do srca čitatelja, a Vedrana Mezeija učinile iznimno traženim i prisutnim u javnim medijima.

U drugoj knjizi „Treći ključ“ Vedran Mezei okreće se zahtjevnijoj formi povijesnog romana s motivima iz prošlosti Dubrovnika ne napuštajući svoj prvobitni interes za duhovno putovanje likova iz beznadnih i pogibeljnih situacija prema otkrivanju dobrote, ljubavi i suosjećanja. „Treći ključ“ efektno kombinira snažnu duhovnu poruku i zanimljive činjenice iz burne povijesti Dubrovnika u atraktivnu priču koja ne dopušta čitatelju da ispusti roman prije raspleta.

Autor je iskoristio priliku te je dubrovačkoj publici predstavio cjelokupni svoj književni rad te najavio još zanimljivih naslova.

28. travanj 2024 10:10