StoryEditorOCM
KulturaKAZALIŠTE MARINA DRŽIĆA

Trodnevni program "Noći kazališta"

14. studenog 2016. - 11:10

Dubrovačko Kazalište Marina Držića ove je godine u sklopu manifestacije "Noć kazališta" koja se, inače, obilježava 19. studenog pripremio trodnevni program kako bi publika mogla istinski uživati.
Tako će se 18. studenog na repertoaru naći predstava "Duša od krumpira" koja je nominirana u više kategorija za ovogodišnju nagradu Hrvatskog glumišta. To je predstavu po tekstu Rade Jarka i u režiji Ozrena Prohića iz koje su za spomenutu nagradu nominirani Jarak u kategoriji "Najbolji praizvedeni suvremeni hrvatski dramski tekst" a glumac Romano Nikolić u kategoriji "Izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina".
Na samu Noć kazališta, 19. studenog u teatru gostuje Zagrebački plesni centar s komadom "Sola". U predstavi pratimo istraživanje i integraciju triju osi, kombinirajući elemente “Kitscha” kao pojma koji definira umjetnost koja se smatra inferiornom kopijom postojećeg stila. Režija i dramaturgija: Renata Carola Gatica, koreorafija i izvedba: Zrinka Lukčec Kiko.
Dan kasnije, u nedjelju 20. studenog u goste KMD-u također dolazi Zagrebački plesni centar, ovaj put s projektom "Monoliti Op. 2" u kojem autorica i izvođačica Zrinka Lukčec Kiko nastavlja i proširuje svoja istraživanja iz svog posljednjeg koreografskog rada "Postaje".

06. svibanj 2024 01:54