StoryEditorOCM
Kultura'Istina o Gradu slobode'

Tradicionalni koncert za sv. Nikolu i Dan dubrovačkih branitelja

Piše DV
30. studenog 2018. - 13:11
Dubrovački simfonijski orkestar održat će koncert u povodu blagdana svetoga Nikole i Dana dubrovačkih branitelja u srijedu, 5. prosinca, u crkvi Male braće, u 20 sati.

Orkestar će s Mješovitim zborom Libertas i Dubrovačkim komornim zborom te solisticom Dubravkom Šeparović Mušović, uz naraciju Sebastijana Vukosavića, izvesti oratorij “Istina o Gradu slobode“ (De Civitate libertatis veritas), Đela Jusića.

Klapa Ragusavecchia će s orkestrom izvesti “Mojim prijateljima“ Srećka Kljunka, a koncertom će ravnati maestro Tomislav Fačini.

DSO svake godine tradicionalno održava ovaj koncert u sklopu programa obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja Grada Dubrovnika, a za ovu godinu priprema oratorij Đela Jusića koji je skladao u ratnom razdoblju, inspiriran životom u napaćenom Dubrovniku, u danima razaranja Grada u jesen 1991. godine, a na tekst tadašnjeg dubrovačkog biskupa mons. Želimira Puljića i stihove akademika Luka Paljetka.

Na programu je “Mojim prijateljima” dubrovačkog branitelja, glazbenika i političara Srećka Kljunka, koju će s orkestrom izvesti klapa Ragusavecchia, a za čiji je aranžman zaslužan trubač DSO-a, Damir Butigan. Ulaz na koncert je slobodan.
27. travanj 2024 18:27