StoryEditorOCM
KulturaPOLJSKA PREDSTAVA H(2)0 GOSTUJE NA MIDSUMMER SCENE FESTIVAL

<strong>Hamlet u </strong>ponedjeljak  u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Piše PSD.
29. lipnja 2018. - 16:13

 Midsummer Scene festival nastavlja oduševljavati nikad bogatijim kulturnim sadržajem koji proteklih dana dobiva bezbrojne pohvale posjetitelja iz cijelog svijeta. Uz svakodnevne izvedbe Sna Ivanjske noći, prikaz vrhunske monodrame Henrik V, emotivni koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra i brojna druga uzbuđenja, Midsummer Scene povodom svoje pete obljetnice po prvi put predstavlja poljske umjetnike s predstavom H(2)O. U ponedjeljak, 2. srpnja u 21.30 sati u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, glumci Anna Rakowska i Piotr Misztela (Teatr Strefa Otwarta) utjelovit će Opheliu i Hamleta te na nesvakidašnji način dočarati dubinu i problematiku međuljudskih odnosa iz ključnih scena najpoznatije Shakespearove tragedije Hamlet.
 
Predstava H(2)O ruši stereotipe o jednom od najpoznatijih Shakespearovih parova i predstavlja ih kao moderne, mlade ljude koji u pokušaju manipulacije emocijama zapravo žude za bliskošću i ljubavi. Posebnost ove predstave je interakcija glumaca s publikom kroz improvizaciju koja svaku izvedbu čini drugačijim te nedvojbeno nezaboravnim iskustvom.
 
Izvedbe Sna Ivanjske noći nastavljaju se svake večeri na Lovrjencu u 21.30 sati sve do 4. srpnja. Festival također nastavlja suradnju s Domom Marina Držića kroz program Dva Barda: Držić i Shakespeare koji će se održati 5. srpnja u 21.30 sati u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik.
 
Festival Midsummer Scene je projekt Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London. Zlatni sponzor Festivala je HEP, a srebrni Valamar.
 

27. travanj 2024 21:37